Myron Boadu voor het eerst Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021

Myron Boadu is donderdag uitgeroepen tot Speler van de Maand U21.  In de maand februari heeft de aanvaller van AZ volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd van alle spelers onder de 21. 

Myron Boadu heeft met AZ een uitstekende maand achter de rug. De Alkmaarders wonnen van FC Emmen (0-1), sc Heerenveen (3-1), VVV-Venlo (1-4) en Feyenoord (4-2) en klommen van een vijfde plek naar de top 3 in de Eredivisie. Myron Boadu liet in deze vier duels zijn killersinstinct zien: de 20-jarige Amsterdammer zag al zijn vijf schoten op doel eindigen in een doelpunt.

Het hoogtepunt was afgelopen zondag: Boadu werd met zijn 20 jaar en 45 dagen de tweede jongste speler met een hattrick tegen Feyenoord, na Marco van Basten (18 jaar en 322 dagen in 1983). Sinds zijn debuut in augustus 2018 staat de teller van Boadu op 28 eredivisietreffers.

Naast doelpunten noteerde Boadu in februari één assist, 23 balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied en is hij verkozen tot Man of the Match van de wedstrijd AZ - Feyenoord.

Net als in afgelopen maanden worden de scores voor Speler van de Maand objectief op basis van meer dan 60 verschillende statistieken aan spelers toegekend. Enkel spelers die minstens twee derde van het totaal aantal speelminuten hebben gespeeld, komen in aanmerking voor een prijs. Nieuw sinds januari is dat de stemmen van fans, uitgebracht via de Man of the Match-verkiezing, voortaan meetellen in de verkiezing.

De verkiezing Eredivisiespeler van de maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en KPN, Hoofdsponsor van de Eredivisie.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021