Nederland en Engeland spelen eerste e-interland ooit Gepubliceerd op 20-3-2018

Nederland en Engeland hebben aanstaande woensdag de wereldprimeur met de eerste officiële e-interland ooit. Ali Riza Aygün, esporter van PSV en winterkampioen van de edivisie, neemt het namens Nederland op tegen Shaun Springette uit Engeland.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de edivisie, zal gespeeld worden met de ‘echte’ selecties - zoals ze vorige week zijn samengesteld door de bondscoaches Ronald Koeman en Gareth Southgate. De wedstrijd wordt gespeeld op de PlayStation 4 en is woensdag 21 maart om 20.30 uur te zien op FOX Sports en het YouTube-kanaal van OnsOranje.

edivisie meer dan 12,5 miljoen keer bekeken

Nederland loopt voorop in esports. Iets meer dan een jaar geleden startte de Eredivisie CV met de edivisie, en daarmee had ons land samen met Frankrijk wereldwijd de eerste esportscompetitie. Dit seizoen zijn de beelden van de edivisie al meer dan 12,5 miljoen keer bekeken op YouTube en FOX Sports. Daarom is FOX Sports ook voor deze e-interland de perfecte broadcaster.

In samenwerking met de FA wordt nu door de KNVB de eerste officiële e-interland ooit georganiseerd. Voor Nederland is Ali Riza Aygün geselecteerd. De 22-jarige esporter van PSV werd winterkampioen in de edivisie en won afgelopen weekend nog de Empoli eSports Cup in Italië.

Engelse esporter: Shaun Springette

De Engelse voetbalbond heeft de 18-jarige Shaun Springette, ook wel bekend als xShellzz, geselecteerd. Springette, relatief nieuw in de wereld van esports, werd in 2017 FIFA Ultimate Team Champion op de PS4. Ook dit jaar gooit Springette weer hoge ogen; zo heeft hij al meerdere malen bovenaan gestaan in de FUT leaderboards.

Aanstaande vrijdag, voorafgaand aan Nederland – Engeland in de Amsterdam ArenA, is Ali Riza Aygün ook aanwezig op de Oranje Fanzone. Daar kunnen supporters van het Nederlands elftal het opnemen tegen de esporter van PSV.

Uitgelicht

Eredivisie
FC Utrecht speelt woensdag met mantelzorgers op de borst Gepubliceerd op 23-4-2019
Eredivisie
Derby van het Noorden in het teken van KiKa Gepubliceerd op 12-4-2019
Eredivisie
Eredivisie speelt volgend seizoen met Rembrandtbal Gepubliceerd op 5-4-2019
Eredivisie
Dusan Tadic uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-4-2019
Eredivisie
Teaser: Johnny de Mol schiet bal Rijksmuseum in Gepubliceerd op 1-4-2019