Nieuwe Eredivisiebal onthuld door Johnny de Mol Gepubliceerd op 18-4-2018

Tv-presentator en voetballiefhebber Johnny de Mol heeft woensdagmiddag de officiële Eredivisiebal voor het seizoen 2018/2019 onthuld. Hij deed dat samen met een door hem geselecteerd elftal kinderen, waarmee Johnny de bal heeft ontworpen.

Om de bal te presenteren gaf Johnny samen met zijn elftal een persconferentie in het stadion van PEC Zwolle. Na de persconferentie werd de Derbystar-bal op het veld gedemonstreerd door ‘Johnny’s 11’ en enkele spelers van PEC Zwolle, waaronder Philippe Sandler en Mustafa Saymak. De demonstratie stond onder leiding van PEC Zwolle-trainer John van ’t Schip, die tevens de zwager is van Johnny de Mol.

Spelplezier

Bij het ontwerpen van de bal wilde Johnny de nadruk leggen op spelplezier en de verbindende kracht van voetbal. Johnny: “De bal is echt te gek geworden. Vooral het verhaal erachter is wat de bal voor mij zo bijzonder maakt. Sommige van de uitspraken die de kinderen tijdens het ontwerpen hebben gedaan, zijn letterlijk in het resultaat terechtgekomen. Zo is de bal hun boodschap aan de samenleving geworden.”

 

Nu de bal officieel gepresenteerd is, zit het werk voor Johnny’s 11  erop. “Maar”, zegt Johnny, “het mooiste moet voor de kinderen nog komen. Dat is wanneer de door hun ontworpen bal in de Eredivisie en op FOX Sports te zien is.”

Afspiegeling van Nederland

Johnny’s 11 vormt een afspiegeling van de vele kinderen die Nederland rijk is: kinderen die hij kent uit zijn programma Hotel Syndroom, kinderen die uit huis geplaatst zijn en van kinderen uit het Gooi tot kinderen die zijn gevlucht uit Syrië. De kinderen komen uit alle hoeken van Nederland en vormen samen een bont en sportief gezelschap met één gemeenschappelijke deler: liefde voor voetbal.

De Eredivisie presenteert ieder seizoen in samenwerking met partner Sportdirect.com een nieuwe officiële wedstrijdbal. Op 6 mei 2018 - tijdens de laatste speelronde van dit seizoen - rolt de nieuwe bal voor het eerst in de stadions.

 

Uitgelicht

Eredivisie
Voetbalhelden inspireren kinderen in nieuwe campagne FOX Sports Gepubliceerd op 19-7-2019
Eredivisie
Done deal: Matthijs de Ligt naar Juventus Gepubliceerd op 18-7-2019
Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019