Nieuwe Raad van Commissarissen Eredivisie CV Gepubliceerd op 25-11-2020

De Eredivisie heeft een nieuwe Raad van Commissarissen. Het betreft een RvC die bestaat uit zes directeuren van Eredivisieclubs: Robert Eenhoorn (AZ), Thijs van Es (FC Utrecht), Toon Gerbrands (PSV), Manfred Laros (Sparta Rotterdam), Marco Bogers (VVV-Venlo) en Martin van Geel (Willem II).

Samen met Eredivisie CV-directeur Jan de Jong werken zij aan een plan om de Eredivisie verder te professionaliseren, de effectiviteit en daadkracht te vergroten en de besluitvorming te vergemakkelijken. Ook wordt onderzocht of de Eredivisie (Eredivisie CV) en Keuken Kampioen Divisie (Coöperatie Eerste Divisie) samen kunnen opgaan in één betaald voetbalorganisatie. Zodra het plan is uitgewerkt en aangenomen in de Vergadering van Vennoten, naar verwachting medio 2021, treden zij af en maken plaats voor een nieuwe Raad van Commissarissen.

Jan de Jong, directeur Eredivisie CV: "Ik zie het als een nationaal kabinet waarin veel kennis, kunde en ervaring samenkomen. In deze drukke en hectische tijden hebben we behoefte aan daadkracht en ben ik blij dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt. Dat hebben we juist nu hard nodig. Bovendien is het ook een goede afspiegeling en dwarsdoorsnede van de Eredivisie. Het is een RvC waarin alle achttien clubs zich vertegenwoordigd voelen."

De zes clubdirecteuren nemen het stokje over van commissarissen John Jaakke, Peter Fossen en Oege Boonstra. 

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021