PEC Zwolle start met Week van de Vitaliteit Gepubliceerd op 23-3-2018

Vandaag start PEC Zwolle met de tweede editie van de Week van de Vitaliteit. Gedurende deze week organiseert de maatschappelijke afdeling van de club (PEC Zwolle United) samen met Regio Zwolle United en partners diverse sportieve en maatschappelijke activiteiten die in het teken staan van een gezonde levensstijl. Als afsluiting van de Week van Vitaliteit treedt PEC Zwolle de volgende thuiswedstrijd met aangepaste shirts het veld op.

De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Het doel is om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moeding, terwijl ook de verbinding tussen mensen en participatie gestimuleerd wordt. De themaweek start op vrijdag 23 maart bij de wedstrijd PEC Zwolle Vrouwen – SC Heerenveen Vrouwen en wordt afgesloten op zaterdag 31 maart 2018 met het duel PEC Zwolle – Sparta Rotterdam.

Het eerste elftal van PEC Zwolle speelt in de themaweek in een aangepast wedstrijdshirt om extra aandacht te vestigen op de actie. Dit shirt wordt door PEC Zwolle mogelijk gemaakt, in samenwerking met hoofdsponsor Molecaten, Regio Zwolle en MarketingOost. Het is vanaf volgende week mogelijk om op deze shirts te bieden, waarbij de opbrengste gaat naar Intermezzo Zwolle (nazorgcentrum voor mensen met kanker) en PEC Kicks ASS (voetbal voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis) van PEC Zwolle United en Stichting Empower.

De Week van de Vitaliteit is een initiatief van PEC Zwolle / Regio Zwolle United en haar partners. Op het gebied van sport, voeding en gezondheid worden meer dan 20 activiteiten georganiseerd voor kinderen, scholieren, ouderen, ondernemers, bestuurders en andere doelgroepen. Daarmee zetten PEC Zwolle, Regio Zwolle United en alle partners de kracht van sport in voor een Regio Zwolle waarin iedereen kan meedoen en/of een steentje kan bijdragen.

Voorbeelden van activiteiten zijn: een Walking Football-toernooi met ouderen uit de Regio Zwolle, een toernooi voor kinderen met ASS-stoornis en themabijeenkomsten voor kinderen van basisscholen, Playing for Success en de PEC Zwolle Street League. Ook worden diverse activiteiten georganiseerd voor ondernemers als het fitnessontbijt en businessclubvoetbal. Het Health Innovation Park en het Agri & Food Innovatiecluster Regio Zwolle organiseren een bijeenkomst Gezonde Leefstijl. Verder wordt er een speciaal voedingsboekje uitgegeven voor kinderen met tips van regionale topsporters over gezonde voeding.

Houd de social media kanalen van PEC Zwolle en PEC Zwolle United in de gaten en gebruik online de hashtags #samenvitaal en #weekvandevitaliteit om op de hoogte te blijven. Daarnaast is meer informatie over de Week van Vitaliteit in het magazine 'Samen gezond en fit' te lezen (klik op de afbeelding hieronder). 

Bron: http://weekvandevitaliteit.peczwolle.nl 

Uitgelicht

Eredivisie
FC Utrecht speelt woensdag met mantelzorgers op de borst Gepubliceerd op 23-4-2019
Eredivisie
Derby van het Noorden in het teken van KiKa Gepubliceerd op 12-4-2019
Eredivisie
Eredivisie speelt volgend seizoen met Rembrandtbal Gepubliceerd op 5-4-2019
Eredivisie
Dusan Tadic uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-4-2019
Eredivisie
Teaser: Johnny de Mol schiet bal Rijksmuseum in Gepubliceerd op 1-4-2019