PEC Zwolle zegt bij handhaving kunstgras vaarwel Gepubliceerd op 14-2-2020

PEC Zwolle gaat de kunstgrasmat in het MAC3PARK-stadion vervangen en speelt vanaf volgend seizoen op natuurgras. Voorwaarde is wel dat de club zich handhaaft in de Eredivisie.

"Bij handhaving én als het lukt om alle details goed in te richten, stappen we deze zomer over naar natuurgras", aldus een woordvoerder van PEC Zwolle. Het elftal van trainer John Stegeman staat net boven de degradatiezone, op de vijftiende plaats.

De Eredivisie moedigt profclubs met een kunstgrasveld aan om over te stappen op natuurgras met een financiële regeling. Dit is onderdeel van de Veranderagenda die in 2018 met de Eredivisieclubs werd opgesteld. In deze regeling komen inkomsten van de topclubs uit Europees voetbal beschikbaar voor goede velden. 

Op de nieuwe grasmat van PEC mag hooguit 150 uur gespeeld worden, terwijl het kunstgras goed was voor 2.000 uur. Nieuwe trainingsvelden zijn om die reden een vereiste. Samen met de gemeente werkt PEC aan een constructie om twee velden naast het stadion en twee velden op een nabijgelegen sportpark te krijgen. 

MEER CLUBS STAPPEN OVER

Steeds meer clubs stappen over van kunstgras naar natuurgras. Afgelopen seizoen deed RKC Waalwijk dit al en vanaf volgend seizoen speelt ook ADO Den Haag op een natuurlijke grasmat. VVV-Venlo denkt eveneens na over een overstap. In de Keuken Kampioen Divisie hebben Almere City en FC Dordrecht hun kunstgrasmat onlangs vaarwel gezegd. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020