PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019

PSV is zondagmiddag slechts één punt uitgelopen op Ajax. Uit bij FC Utrecht keken de Eindhovenaren lang tegen een 2-0 achterstand aan, maar Luuk de Jong zorgde met twee doelpunten voor een punt. 

Op voorhand wist PSV wat hen te doen stond: winnen in Utrecht zou betekenen dat het gat met nummer twee Ajax acht punten zou worden. De Domstedelingen misten onder meer Riechedly Bazoer en Urby Emanuelson door schorsingen en om deze reden posteerde coach Dick Advocaat de jonge Othman Boussaid in de aanval.

Daar stond ook Michiel Kramer, die teamgenoot Sander van de Streek al vroeg in de wedstrijd de score zag openen. De middenvelder annex aanvaller kopte raak na een fijn aangesneden hoekschop. PSV ging op zoek naar de gelijkmaker en hoopte een penalty te krijgen toen Timo Letschert Luuk de Jong vasthield in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Pol van Boekel wees, mede door toedoen van videoscheidsrechter Danny Makkelie, niet naar de stip.

PSV ging door met aanvallen, maar verder dan een gevaarlijke kopbal van Gastón Pereiro kwamen de Eindhovenaren niet. Sterker nog,  FC Utrecht kwam vlak voor rust op 2-0. Hirving Lozano ging naar de grond, maar scheidsrechter Van Boekel blies niet op zijn fluit. In de omschakeling werd Gyrano Kerk diep gestuurd en de snelle aanvaller rondde een fraaie rush af: 2-0.

Ontketende De Jong

PSV ging rusten met een achterstand, maar tapte in de tweede helft uit een ander vaatje. Dit resulteerde na een klein uur in de aansluitingstreffer. Steven Bergwijn, die ‘gewoon’ kon starten, stuurde Luuk de Jong weg en de spits verschalkte FC Utrecht-keeper David Jensen.

Het was de start van een heus slotoffensief van PSV, dat genoeg gevaar stichtte voor de goal van FC Utrecht. Met kunst- en vliegwerk voorkwam de thuisploeg lang de gelijkmaker, maar vijf minuten voor tijd was het toch raak. Denzel Dumfries stoomde mee op, bediende De Jong, die voor zijn tweede van de wedstrijd tekende: 2-2. 

PSV ging volle bak op zoek naar de drie punten, maar FC Utrecht was in de tegenstoot gevaarlijk. Minuten voor tijd gleed Dumfries uit in zijn eigen strafschopgebied, waarbij hij Simon Gustafson meenam in zijn val. Van Boekel ging kijken op het videoscherm, maar besloot niet naar de stip te wijzen.

Zo eindigde het duel na een zinderende slotfase in 2-2. PSV loopt slechts een punt uit op Ajax, FC Utrecht is de nummer zes in de Eredivisie. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020