Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020

In de Vergadering van Vennoten op maandag 16 november heeft de voltallige Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV besloten haar functie per direct ter beschikking te stellen.

RvC-voorzitter John Jaakke: “Wij constateren dat er onvoldoende vertrouwen is bij een aantal eredivisieclubs. De kwaliteit en de continuïteit heeft het ons inziens verloren van de animositeit en emotie. Er zijn goede plannen in voorbereiding. Ook over governance en besluitvorming. Desondanks wenste een aantal clubs niet te wachten op de verdere discussie daarover. Dit is, zeker in deze tijd, naar onze mening een ongewenste situatie voor het betaald voetbal. Het betaald voetbal staat voor grote vragen en uitdagingen. Dan moet er vertrouwen zijn en dat is er bij een aantal clubs onvoldoende.”

Naast voorzitter John Jaakke treden medecommissarissen Peter Fossen (PSV) en Oege Boonstra af. De clubs gaan met elkaar in overleg over de nieuwe samenstelling van de RvC. De dagelijkse leiding van de Eredivisie CV blijft in handen van Jan de Jong.

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021
Eredivisie
Eredivisie gaat samenwerking aan met de fantasy voetbalgame Sorare Gepubliceerd op 23-2-2021
Eredivisie
Ajax met speels gemak langs Sparta bij basisrentree Kudus Gepubliceerd op 22-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Lasse Schöne de sleutel in Derby van het Noorden? Gepubliceerd op 19-2-2021
Eredivisie
Feyenoord wint na sterke tweede helft ruim van Willem II Gepubliceerd op 15-2-2021