Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021

Het kabinet kondigde vanavond de verlengde lockdown aan. Dat de eerder genomen coronamaatregelen niet worden versoepeld, was geen verrassing.
 
Dankzij alle extra maatregelen en investeringen van de clubs en het intensieve testbeleid kan de bal blijven rollen in het betaald voetbal. We zijn blij dat we hierdoor zoveel thuisblijvers kunnen vermaken met onze wedstrijden. Daarnaast kijken we ernaar uit dat we in de nabije toekomst met onze fieldlabs kunnen bijdragen aan het vergaren van nieuwe kennis en inzichten over het coronavirus.
 
Verder hopen uiteraard ook wij op een snelle zege van het coronabeleid van de overheid en een spoedige terugkeer naar uiteindelijk weer volle stadions. Publiek is inmiddels al maandenlang niet meer toegestaan bij de wedstrijden. Onze sector heeft hierdoor met toenemende financiële problemen te kampen, want de clubs zijn juist voor een zeer groot deel afhankelijk van de inkomsten uit deze stadionbezoeken.
 
Deze problemen staan op de agenda van de beslissers in Den Haag en we blijven met hen nadrukkelijk in gesprek hierover. Vanavond zei premier Rutte dat hij financiële steun van de overheid voor sectoren die (deels) zijn gesloten vanwege corona logisch vond: “Samen gaan we naar de eindstreep”.

Daar sluiten wij, ECV, CED en KNVB, ons graag bij aan.

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021