Van Persie en Bergwijn: Speler en Talent van de Maand Published on 13-9-2018

Robin van Persie is donderdag uitgeroepen tot de eerste officiële Eredivisiespeler van de Maand. De Feyenoorder krijgt de gloednieuwe prijs voor zijn prestaties in de Eredivisie in de maand augustus. PSV’er Steven Bergwijn ontvangt de prijs voor Eredivisietalent van de Maand. De prijs is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met Opta Sports en FOX Sports.

Van Persie heeft de eerste bokaal donderdagmiddag ontvangen uit handen van FOX Sports-analist Hans Kraaij Jr. De 35-jarige Feyenoorder wist met vijf schoten op doel maar liefst vier keer te scoren in de eerste vier speelweekenden. Daarnaast was de aanvaller goed voor één assist, waardoor hij bij ruim 40% van de doelpunten van Feyenoord betrokken was. De goede statistieken hielpen hem om Hakim Ziyech nipt voor te blijven in het klassement.

PSV’er Bergwijn Talent van de Maand

Steven Bergwijn, de 20-jarige aanvaller van PSV, heeft de primeur om de eerste prijs voor Eredivisietalent van de Maand in ontvangst te nemen. Drie doelpunten uit tien schoten en zestien succesvolle dribbels waren genoeg om Matthijs de Ligt (Ajax) en Teun Koopmeiners (AZ) te verslaan. Voor de talentenprijs komen alleen spelers in aanmerking die geboren zijn op of na 1 januari 1997.

 

 

Ranglijst op basis van statistieken

De prijzen voor Eredivisiespeler van de Maand en Eredivisietalent van de Maand zijn in het leven geroepen om het voetbaltalent te vieren dat op de Nederlandse Eredivisievelden rondloopt. Met de statistieken van Opta Sports, de officiële matchdata-leverancier van de Eredivisie, worden de scores van een speler berekend aan de hand van zes hoofdcategorieën (aanval, verdediging, schieten, passen, balbezit en keepen), waarna er per positie een wegingsfactor wordt toegepast om tot een uniforme lijst te komen. Om in aanmerking te komen voor een prijs moet een speler minstens twee derde van het totale aantal speelminuten op het veld hebben gestaan.

Eredivisie Team van de Maand

Naast de individuele prijzen, waar een bokaal aan verbonden is, wordt aan de hand van de statistieken ook het Eredivisie Elftal van de Maand uitgeroepen. Over de maand augustus bestaat het team uit keeper Bizot (AZ), verdedigers Svensson (AZ), De Ligt , Blind (beiden Ajax) en Guwara (FC Utrecht), middenvelders El Khayati (ADO Den Haag), Ziyech (Ajax) en Koopmeiners (AZ) en aanvallers Bergwijn (PSV), Van Persie (Feyenoord) en Peterson (Heracles Almelo).

De nieuwe spelersprijzen worden dit seizoen iedere maand uitgereikt door de Eredivisie CV, in samenwerking met FOX Sports. Vanavond (donderdag) om 19.30 uur is in FOX Sports Vandaag op FOX Sports 1 te zien hoe Van Persie en Bergwijn de prijzen in ontvangst nemen.

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019
Eredivisie
Dessers uitgeroepen tot speler van de maand november Published on 4-12-2019