Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Gepubliceerd op 9-12-2019

Sparta en Heracles Almelo hebben elkaar in evenwicht gehouden op het Kasteel. In een tegenvallend duel wisten de beide ploegen niet te scoren. Heracles-invaller Joey Konings zag in de slotfase rood.

Bij Heracles waren de ogen vooraf gericht op de jarige Cyriel Dessers. De Belg werd afgelopen week uitgeroepen tot Speler van de Maand november en stond voor de speelronde alleen bovenaan de topscorerslijst met elf doelpunten.

Mede door de trefzekere aanvaller maakte Heracles in de laatste vijf speelronden maar liefst vijftien goals. Alleen Ajax (21) had vaker het net gevonden in deze periode.

Tegen Sparta bleek het een stuk lastiger om een gaatje te vinden in de defensie. Dessers werd goed in bedwang gehouden en kwam in de eerste helft amper in scoringspositie.

Heracles kwam nog wel in de buurt via Tim Breukers, terwijl Sparta-keeper Ariel Harush fraai redde op een vrije trap van Mohammed Osman. Aan de andere kant van het veld was Mohamed Rayhi twee keer gevaarlijk.

Ook na een mooi eerbetoon in de 63ste minuut voor de overleden oud-Spartaan Pim Verbeek waren de ploegen slechts mondjesmaat dreigend. Een kwartier voor tijd kreeg Heracles nog de kans om het duel te beslissen, maar een knal van Osman vloog net voorlangs. Een kopbal van Ragnar Ache werd op tijd onschadelijk gemaakt door de bezoekers.

Pas in de laatste minuten sloeg de vlam nog even in de pan. Joey Konings, die in de 85ste minuut was ingevallen bij Heracles, mocht enkele minuten later met rood vertrekken. De invaller raakte Jurgen Mattheij hard in het gelaat in een ogenschijnlijke poging om de bal te spelen.

Heracles, dat voor de speelronde vijfde stond, zakt na het gelijkspel twee plaatsen. Sparta blijft de elfde plek bezetten. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020