Stagevacature: stagiair marketing & communicatie bij de Eredivisie Gepubliceerd op 25-5-2021

Altijd al gedroomd van je debuut in de Eredivisie? En is voetbal voor jou de belangrijkste bijzaak in het leven? Grijp dan nu je kans! Als stagiair marketing & communicatie werk je op het hoogste podium van het Nederlands betaald voetbal.

Tijdens je stage is er ruimte om te werken aan je stageopdracht(en), ga je content maken voor de kanalen van de @Eredivisie en werk je mee aan toffe projecten. De stageperiode loopt van augustus / september 2021 tot en met januari 2022. 

Binnen de Eredivisie CV werk je in een klein en ondernemend team (veelal zelfstandig), sta je regelmatig in contact met collega’s van de 18 Eredivisieclubs (uitstekend voor je netwerk) en leer je een hoop kneepjes om in het betaald voetbal te werken. Ons gezamenlijke doel: zoveel mogelijk voetballiefhebbers verbinden aan de Eredivisie, zowel nationaal als internationaal. Ben jij de Frenkie de Jong of Lieke Martens die wij zoeken?

Wat ga je doen?

 • Je maakt dagelijks toffe content voor de social media-kanalen van de @Eredivisie. Van foto’s, video’s tot uitgewerkte visuals: je denkt na over het concept, werkt het uit en plaats ze online. Met deze content bereik je dagelijks meer dan een half miljoen voetbalfans (en met jouw tomeloze inzet wordt dit aantal hopelijk nog veel groter gedurende je stageperiode).

 • Je schrijft berichten voor de Eredivisie-website. Over initiatieven van de Eredivisie, maatschappelijke projecten van de Eredivisieclubs, de edivisie of een van de andere initiatieven van de Eredivisie(clubs).

 • Je wordt een spin in het web en ondersteunt je collega’s bij marketing gerelateerde vraagstukken, zoals de operationele uitvoering van de KPN eDivisie, databasemarketing, campagnes (zoals Speler van de Maand, 65 jaar Eredivisie, campagnes als One To Watch, etc.), kennissessies of een van de andere projecten van de Eredivisie.

 • Je komt zelf met (nieuwe) creatieve ideeën om de zichtbaarheid van de Eredivisie te vergroten.


Wat verwachten we van jou?

 • Je bent een student die op zoek is naar een toffe stageplaats

 • Je bent vanaf augustus / september minimaal drie dagen per week beschikbaar om mee te werken op ons kantoor in Zeist of online (afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen)

 • Je hebt affiniteit met de Eredivisie en ervaring met social media (met name Instagram en bij voorkeur ook TikTok)

 • Je hebt ervaring met Adobe Photoshop, Première Pro, After Effects of andere foto-/videobewerkingssoftware  

 • Je bent creatief, zelfstandig en hebt oog voor detail

 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend

 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit -> onze hoogmis vindt tenslotte in het weekend plaats!

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een leerzame en dynamische werkomgeving

 • Een unieke kans midden in de voetbalwereld

 • Je bouwt aan je netwerk in het Nederlandse betaald voetbal

 • Ruimte om je eigen ideeën in te brengen en uit te werken

 • (Online) kennissessies en bijeenkomsten met clubs en andere partijen in het voetbal

 • Een stagevergoeding, inclusief heerlijke lunch (op kantoor)

 • Een laptop inclusief alle benodigde software

Interesse?

De stage start medio augustus / september 2021 en loopt tot januari 2022. Dit wordt in het stagegesprek samen besloten.

Ben jij het aanstormend talent dat ons team gaat versterken? Stuur dan je motivatiebrief, CV én enkele voorbeelden van eerder gemaakte content naar info@eredivisie.nl Reageren kan tot en met vrijdag 25 juni 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze stagevacature wordt niet op prijs gesteld

Wat zeggen ex-stagiairs over hun stageperiode bij de Eredivisie?

Kyara van den Biggelaar, momenteel stagiair bij de Eredivisie: “Het mooiste van mijn afstudeerperiode bij de Eredivisie vind ik dat ik nieuwe initiatieven gelijk mocht uitvoeren. Wil je starten met Instagram Takeovers? Leuk! Dit sprak veel vertrouwen uit en zorgde ervoor dat ik continu uitgedaagd werd te kijken naar kansen binnen de organisatie. Tevens was de begeleiding rondom mijn scriptie top! Iedereen hielp graag mee, gaf goede input en vond het leuk een kritische blik te werpen op mijn geschreven stukken. Op beide aspecten dus een win-win!.

Kay de Leeuw, stagiair in 2019 en na zijn stage werkzaam bij adidas: “Vanaf moment één werd ik meegenomen in alles waar de Eredivisie CV dagelijks mee bezig is, door de open werksfeer en het volste vertrouwen dat je als stagiair krijgt. Daarnaast kijkt iedereen graag met je mee naar welke kansen er na je tijd bij de Eredivisie op de loer liggen!”

“Op meerdere gebieden (o.a. communicatie, artikelen schrijven en onderzoek & analyseren) ben ik erg veel vooruitgegaan. Elke dag leer je weer iets nieuws in een goede en leuke werkomgeving. Zeker een aanrader!” – Ramon Wijnen, stagiair in 2019 en afgelopen halfjaar afstudeerstagiair bij Stichting Samen RKC.

Dyon Verkruijssen, stagiair in 2018 en nu als freelancer werkzaam voor o.a. FC Utrecht en StatsPerform: “Ik heb een erg leuke, maar minstens net zo leerzame stage gehad bij de Eredivisie. Van het beheren van de sociale media-kanalen, het aansturen van evenementen zoals het Voetbalfestival en het Old Stars Toernooi, als op gesprek gaan bij partners van de eredivisie. Elke stagedag is anders! Naast goede begeleiding (en een fantastische lunch) is er ruimte voor eigen inbreng en met het nemen van initiatief ben je zelf verantwoordelijk hoe leuk en leerzaam de stage wordt.”

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021