Steven Berghuis is Eredivisie speler van de maand Gepubliceerd op 3-10-2017

Steven Berghuis van Feyenoord is uitgeroepen tot Eredivisie speler van de maand (september). Uit de matchdata statistieken van Opta Sports blijkt de 25-jarige rechtsbuiten het hoogste te scoren in de afgelopen vier speelrondes van de Eredivisie.  

Berghuis had afgelopen weekend met twee doelpunten en een assist nog een belangrijke aandeel in de 0-4 overwinning van Feyenoord op AZ. Daarnaast wist Berghuis in de vierde speelronde, met Heracles Almelo als tegenstander, opnieuw twee keer het doel te vinden. In totaal staat Berghuis nu in 6 wedstrijden op 6 doelpunten en één assist. Bekijk hier alle spelersstatistieken van Steven Berghuis.

Naast Steven Berghuis is Angeliño van NAC Breda uitgeroepen tot talent van de maand. De 20-jarige linksback van NAC, gehuurd van Manchester City, wist zijn leeftijdsgenoten in de Eredivisie achter zich te laten. Bekijk hier alle spelersstatistieken van Angeliño. 

Over de verkiezing speler van de maand

Op basis van matchdata statistieken van Opta Sports kiest de Eredivisie vanaf dit seizoen maandelijks een speler, talent en elftal van de maand. Dit gebeurt aan de hand van tientallen statistieken die - op elke positie verschillend - bij elkaar opgeteld worden om tot één uniforme ranking te komen. In de maand augustus werd Hirving Lozano (PSV) uitgeroepen tot speler van de maand, terwijl Denzel Dumfries (SC Heerenveen) verkozen werd tot talent van de maand

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie meest doelpuntrijke competitie van Europa Gepubliceerd op 18-1-2019
Eredivisie
Voetbalplaatjes Albert Heijn dit weekend in opstellingen Gepubliceerd op 18-1-2019
Eredivisie
Frenkie de Jong uitgeroepen tot Speler van de Maand december Gepubliceerd op 16-1-2019
Eredivisie
Amateurs en profs strijden in FIFA-toernooi om KPN eDivisie Cup Gepubliceerd op 15-1-2019
Eredivisie
De beste spelers van de eerste seizoenshelft Gepubliceerd op 9-1-2019