Steven Berghuis opnieuw Speler van de Maand Gepubliceerd op 28-12-2017

Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis is opnieuw uitgeroepen tot de Eredivisie Speler van de maand (december). Uit de matchdata statistieken van Opta Sports blijkt de 26-jarige international het beste gepresteerd te hebben, gevolgd door Assaidi (FC Twente) en Thy (VVV-Venlo). Ook Angeliño (NAC Breda) is opnieuw uitgeroepen tot Talent van de maand. 

In september wist Steven Berghuis vier keer het net te vinden en één assist af te leveren, waardoor hij tot Speler van de Maand september werd uitgeroepen. Dezelfde statistieken wist Berghuis in december te halen: zowel tegen Roda JC, Sparta Rotterdam als sc Heerenveen was Berghuis trefzeker, waardoor hij opnieuw 4 goals en één assist bij kan schrijven. 

De uitslag die het meest in het oog springt is de 0-7 overwinning op Sparta Rotterdam. Met een doelpunt in de 71e minuut en een assist op Tapia had de voormalig speler van Watford een belangrijk aandeel in de monsterzege van Feyenoord. Nog belangrijker was zijn aandeel in de overwinning op Roda JC (2 goals) en het gelijkspel tegen sc Heerenveen (één doelpunt).

Met 11 doelpunten en 3 assists heeft de Apeldoorner zijn meest productieve seizoen in zijn carrière geëvenaard. In het seizoen 2014-15 maakte Berghuis in het shirt van AZ 11 Eredivisie-doelpunten. Daar had hij echter 22 wedstrijden voor nodig, waardoor de rechtsbuiten nog 6 wedstrijden heeft om zijn persoonlijke record te verbeteren. 

 Bekijk hier alle statistieken van Steven Berghuis  

ANGELIÑO IS TALENT VAN DE MAAND

Naast de herverkiezing van Berghuis is ook José Ángel Tasende - beter bekend als Angeliño - opnieuw uitgeroepen tot Talent van de maand. Ook in september ging de linksback van NAC Breda met de eervolle vermelding vandoor.

Mede dankzij de inbreng van Angeliño wist NAC Breda prima te presteren afgelopen maand: van FC Utrecht (3-1), sc Heerenveen (0-1) en Excelsior (3-1) werd gewonnen, terwijl een punt bij Willem II (1-1) werd gepakt. 

Bekijk hier alle statistieken van Angeliño


 

OVER DE VERKIEZING SPELER VAN DE MAAND

Dit seizoen kiest de Eredivisie CV samen met FOX Sports het 'Eredivisie Elftal van het seizoen'. Op basis van matchdata statistieken van Opta Sports worden spelers individueel beoordeeld aan de hand van 60 verschillende statistieken. Hieruit komen de beste Speler, Talent en Elftal van de Maand voortvloeien.

Een vuistregel is dat spelers minimaal twee wedstrijden (150 speelminuten) gespeeld hebben om in aanmerking te komen voor de verkiezing. Het talent van de maand mag daarnaast niet ouder zijn dan 21 jaar (tijdens de start van de competitie).

Eerdere winnaars:

  • November: Zakaria Labyad (FC Utrecht / Speler) en Donny van de Beek (Ajax / Talent) 

  • Oktober: Gastón Pereiro (PSV / Speler) en David Neres (Ajax / Talent) 

  • September: Steven Berghuis (Feyenoord / Speler) en Angeliño (NAC Breda / Talent)

  • Augustus: Hirving Lozano (PSV / Speler) en Denzel Dumfries (SC Heerenveen / Talent)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021