Surinaamse OldStars tegen Molukse OldStars op Almelo City Cup Gepubliceerd op 29-5-2018

Een doorbraak in de wereld van OldStars walking football: op vrijdag 1 juni spelen de OldStars met een Molukse afkomst tegen de OldStars met een Surinaamse achtergrond. Deze onderlinge potjes staan op het programma van de jaarlijkse Almelo City Cup. Het Polman Stadion, de thuishaven van Heracles Almelo, is het toneel voor deze bijzondere ontmoeting.

OldStars walking football  is in 2013 gestart door de Eredivisie i.s.m. het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij, met als doel 60-plussers in beweging te brengen, zowel fysiek als sociaal. Door samen te voetballen komen deze 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Bij OldStars wordt er gevoetbald volgens het 'Walking Football' principe. De velden en goals zijn kleiner, er mag niet boven heuphoogte gespeeld worden, slidings zijn niet toegestaan en rennen is niet toegestaan.

Ook in regio Almelo is walking football populair, de Almelo City Cup is het grootste walking football-evenement van Nederland. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Gold Stars Heracles. Stichting Gold Stars Heracles biedt in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds een platform aan de nieuwe OldStars-teams.

“We willen tijdens de Almelo City Cup graag een plek creëren voor nieuwe teams. Om ze te laten zien welke sfeer OldStars walking football met zich meebrengt en om nog meer enthousiasme te generen bij de deelnemers”, luidt de toelichting van Huib Rouwenhorst.

Als bestuurslid en als speler is Rouwenhorst verbonden aan de stichting Gold Stars Heracles Almelo. De Almelo City Cup vindt dit jaar van woensdag 29 mei tot 1 juni plaats.De ontmoetingen tussen de Molukse OldStars en de Surinaamse OldStars staan gepland tussen 12.00 uur en 13.00 uur.

Meer informatie over het evenement is te vinden op: https://almelocitycup.nl.


Meer informatie over OldStars Walking Football: http://www.oldstars.nl

 

Uitgelicht

Eredivisie
Conceptprogramma eredivisie 2019/2020 bekend Gepubliceerd op 14-6-2019
Eredivisie
Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV & EMM Gepubliceerd op 13-6-2019
Eredivisie
Op weg naar rookvrije voetbalstadions Gepubliceerd op 4-6-2019
Eredivisie
Clubs helpen ruim 16.000 kinderen meer dan 100.000 boeken te scoren Gepubliceerd op 4-6-2019
Eredivisie
RKC en Sparta terug in de Eredivisie, FC Utrecht gaat Europa in Gepubliceerd op 29-5-2019