Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020

‘Als iedereen zich strak aan de coronaregels houdt, dan loopt het aantal besmettingen niet verder op’. Het belang van deze boodschap heeft nog niet alle doelgroepen even goed bereikt, zoals veel jongeren. Het voetbal neemt daarom het initiatief om met haar rolmodellen een steentje bij te dragen.

Via social media-kanalen van spelers, betaald voetbalorganisaties, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, Vrouwen Eredivisie en de KNVB roepen voetballers en (bonds)coaches komend weekend iedereen op om zich te houden aan de coronaregels (afstand houden, bij klachten thuisblijven en je laten testen).

Daarnaast worden voetballiefhebbers met de hashtag #daardoeikhetvoor gevraagd met welk (eigen) doel zij zich in willen zetten. Dat kan bijvoorbeeld om de druk op de zorg te verminderen, ervoor te zorgen dat familie en vrienden niet besmet raken, om een volledige lockdown in Nederland te vermijden of simpelweg van het voetbal te kunnen blijven genieten.

Het voetbal ondersteunt hiermee de landelijke bewustwordingscampagne ‘Daar doe ik het voor’ van de Rijksoverheid. Via social media worden voetballiefhebbers bewust gemaakt van de coronamaatregelen en welke (positieve) gevolgen het volgen van deze maatregelen heeft.

Zelf veel extra maatregelen

Gezondheid en veiligheid van de spelers in het voetbal is zeer belangrijk. Het betaald voetbal heeft daarom zelf zeer veel extra maatregelen getroffen om intensief de basisregels te volgen en besmettingen te voorkomen. Zo ondergaan spelers en staf dit seizoen uit voorzorg een- of tweemaal per week een coronatest. Alleen negatief geteste spelers komen het veld op zodat de gezondheidsrisico’s tot een minimum worden beperkt. Door positief geteste spelers direct te isoleren is verspreiding van het coronavirus voorkomen. Daarnaast hebben de clubs tienduizenden euro’s geΓ―nvesteerd in het coronaproof maken van de accommodaties en vervoer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adil Auassar: Het voetbal. #DaarDoeIkHetVoor Waar doe jij het voor?

Een bericht gedeeld door Sparta Rotterdam (@spartarotterdam) op

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020