Vooruitblik: Lasse Schöne de sleutel in Derby van het Noorden? Gepubliceerd op 19-2-2021

Na het sluiten van de transfermarkt wist sc Heerenveen zich toch nog te versterken. Verloren zoon Lasse Schöne tekende een contract tot aan het einde van het seizoen bij de club waar het voor hem allemaal begon. De middenvelder kwam in zijn eerste duel voor de Friezen direct tot scoren en een paar dagen later hoorde hij bij de Heerenveen-spelers die tegen Feyenoord terugkwamen van een 3-1 achterstand. Komend weekend wacht alweer een prachtig affiche, als Heerenveen het opneemt tegen FC Groningen.

Heerenveen wist geen van de laatste zes Eredivisieduels met FC Groningen te winnen (G5, V1), in oktober 2016 wonnen de Friezen voor het laatst van de Groningers (0-3 in Groningen). Wat dat betreft is de timing van de komst van Schöne uitstekend te noemen. De Groningers zijn namelijk een van de meest favoriete tegenstanders van Lasse Schöne in de Eredivisie. De Deen won van geen club vaker in de Eredivisie dan van FC Groningen (13 keer, net als tegen Willem II) en was tevens tegen geen ploeg bij meer doelpunten betrokken (11 – 6 goals en 5 assists, ook 11 tegen sc Heerenveen en Heracles Almelo).

Zijn cijfers tegen Groningen zijn dus uitstekend, maar Schöne kan niet alleen belangrijk zijn met doelpunt en assists. De afgelopen week liet Schöne zich direct van zijn beste kant zien als belangrijke spil in het aanvalsspel van Heerenveen. De middenvelder is sinds zijn debuut voor de Friezen de speler met de hoogste passnauwkeurigheid (min. 10 passes). Neemt hij zijn ploeg komend weekend opnieuw bij de hand?

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie gaat samenwerking aan met de fantasy voetbalgame Sorare Gepubliceerd op 23-2-2021
Eredivisie
Ajax met speels gemak langs Sparta bij basisrentree Kudus Gepubliceerd op 22-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Lasse Schöne de sleutel in Derby van het Noorden? Gepubliceerd op 19-2-2021
Eredivisie
Feyenoord wint na sterke tweede helft ruim van Willem II Gepubliceerd op 15-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Record voor het grijpen voor Maarten Stekelenburg Gepubliceerd op 12-2-2021