Vooruitblik: Linssen op weg naar mijlpaal tegen oude liefde Gepubliceerd op 5-3-2021

Op 7 augustus 2010 maakte Bryan Linssen zijn Eredivisiedebuut. De aanvaller viel toen namens VVV-Venlo in op bezoek bij N.E.C.. Zijn eerste basisplaats in de competitie had Linssen op 11 september 2010, tegen FC Twente. De eerste keer dat hij tot scoren kwam op het hoogste niveau in Nederland was meer dan een jaar later, op 22 oktober 2011. Tegen RKC was Linssen in zijn negentiende Eredivisiewedstrijd niet alleen goed voor een doelpunt, maar leverde hij ook twee assists af. De aanvaller staat, met 93 goals en 31 assists op de teller, aan de vooravond van zijn driehonderdste Eredivisieduel. Uitgerekend tegen de ploeg waarbij het allemaal begon.

In dienst van de Venlonaren was Bryan Linssen uiteindelijk goed voor twaalf goals en vijf assists in zeventig Eredivisieduels. Ook bij zijn volgende clubs was de aanvaller steeds belangrijk met doelpunten en assists. Zijn eerste liefde wist hij in zes competitiewedstrijden drie keer pijn te doen met een doelpunt.


De nadere mijpaal van driehonderd duels is een bijzondere. Sinds het debuut van Linssen is er namelijk slechts één speler die in die periode tot meer Eredivisiewedstrijden kwam; ploeggenoot Jens Toornstra staat in die periode namelijk op 325 competitiewedstrijden.

Tegen VVV kan Linssen dus toetreden tot de club van driehonderd, hij wordt de 249e speler die dit aantal in de Eredivisie weet te bereiken. Het recordaantal wedstrijden staat op naam van Pim Doesburg, die in liefst 687 competitieduels in actie kwam.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021