Vuckic bezorgt PSV nieuwe zeperd met wonderschoon doelpunt Gepubliceerd op 26-1-2020

PSV heeft wederom geen zege weten bij te schrijven dit kalenderjaar. Door een fantastische goal van Haris Vuckic vijf minuten voor tijd hielden beide ploegen een punt over aan het duel: 1-1.

De eerste helft creëerde zowel PSV als Twente bijzonder weinig. Vlak na rust kwam de wedstrijd wel direct los. De ploeg van Ernest Faber brak in de 50ste minuut uit met drie spelers. Ondanks het overtal schoot Cody Gakpo zelf op doel en zag zijn schot naast gaan. 

Na ruim een uur spelen was het wel raak. Een schot uit de tweede lijn van aanvoerder Ibrahim Afellay werd gepakt door Joël Drommel, maar in de rebound schoof Dumfries kalm binnen.

Rafik Zheknini kreeg in de 73ste minuut een grote kans voor Twente maar zijn schot werd gekeerd door Lars Unnerstall.

Een kwartier voor tijd ging uitgerekend Afellay, de meest ervaren speler van PSV, over de schreef. Hij pakte twee gele kaarten in minder dan een kwartier en moest vroegtijdig het veld verlaten. Hij mist daardoor volgende week het duel met koploper Ajax.

In de 87ste minuut kreeg een wederom matig PSV de deksel op de neus. Een schitterende uithaal van Vuckic verdween in de kruising achter Unnerstall. Het betekende de eerste goal voor Twente na vier duels droog te hebben gestaan in de Eredivisie. 

De remise betekent de zoveelste tik voor PSV dit seizoen. De club uit Eindhoven blijft voorlopig steken op een vijfde plek in de Eredivisie. (FOX Sports/ANP) 

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020