Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019

Feyenoord heeft de met 6-2 gewonnen Klassieker geen passend vervolg kunnen geven. In de Rotterdamse derby tegen Excelsior ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst in extremis onderuit: 2-1.

Tot vlak voor rust viel er weinig te beleven in Rotterdam. Robin van Persie en Jens Toornstra waren vlak voor het rustsignaal dicht bij de openingstreffer, maar Alessandro Damen hield Excelsior op de been.

Na rust drong Feyenoord aan en kwam het via Steven Berghuis al snel tot een schot op de paal. Een kleine zeven minuten later was het wel raak voor de uitploeg.

Van Persie 

Na onbedoeld klaarleggen van Lorenzo Burnet was het 'good old' Van Persie die zijn eerste voetbalclub ooit pijn deed. Met zijn zwakkere rechterbeen verschalkte de spits Damen: 0-1.

Excelsior werd na verloop van tijd steeds brutaler tegen Feyenoord en betaalde dat uit via een knappe treffer van Ali Messaoud. Uit een mooie combinatie tussen Marcus Edwards en Luigi Bruins was het de Marokkaanse middenvelder die de gelijkmaker binnenschoot.

Fenomale goal Van der Meer

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar daar bracht Robin van der Meer hoogstpersoonlijk verandering in. Met zijn eerste balcontact volleerde de ingevallen verdediger de bal fenomenaal achter Kenneth Vermeer: 2-1.

Het is niet de eerste keer dat Feyenoord een gewonnen topper geen goed vervolg kan geven. Eerder werd na de gewonnen wedstrijd tegen PSV (2-1) al thuis verloren van Fortuna Sittard (0-2). (FOX Sports)
 

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019