Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019

Feyenoord heeft de met 6-2 gewonnen Klassieker geen passend vervolg kunnen geven. In de Rotterdamse derby tegen Excelsior ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst in extremis onderuit: 2-1.

Tot vlak voor rust viel er weinig te beleven in Rotterdam. Robin van Persie en Jens Toornstra waren vlak voor het rustsignaal dicht bij de openingstreffer, maar Alessandro Damen hield Excelsior op de been.

Na rust drong Feyenoord aan en kwam het via Steven Berghuis al snel tot een schot op de paal. Een kleine zeven minuten later was het wel raak voor de uitploeg.

Van Persie 

Na onbedoeld klaarleggen van Lorenzo Burnet was het 'good old' Van Persie die zijn eerste voetbalclub ooit pijn deed. Met zijn zwakkere rechterbeen verschalkte de spits Damen: 0-1.

Excelsior werd na verloop van tijd steeds brutaler tegen Feyenoord en betaalde dat uit via een knappe treffer van Ali Messaoud. Uit een mooie combinatie tussen Marcus Edwards en Luigi Bruins was het de Marokkaanse middenvelder die de gelijkmaker binnenschoot.

Fenomale goal Van der Meer

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar daar bracht Robin van der Meer hoogstpersoonlijk verandering in. Met zijn eerste balcontact volleerde de ingevallen verdediger de bal fenomenaal achter Kenneth Vermeer: 2-1.

Het is niet de eerste keer dat Feyenoord een gewonnen topper geen goed vervolg kan geven. Eerder werd na de gewonnen wedstrijd tegen PSV (2-1) al thuis verloren van Fortuna Sittard (0-2). (FOX Sports)
 

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020