Zakaria Labyad is Eredivisie Speler van de Maand Gepubliceerd op 28-11-2017

FC Utrecht-middenvelder Zakaria Labyad is uitgeroepen tot de Eredivisie Speler van de maand (november). Uit de matchdata statistieken van Opta Sports blijkt de 24-jarige Utrechter het beste gepresteerd te hebben, gevolgd door Bartholomew Ogbeche (Willem II) en Donny van de Beek (Ajax). 

Afgelopen zondag was Labyad matchwinner door twee keer te scoren op het Kasteel. Het eerste doelpunt was de snelste goal van dit Eredivisie-seizoen: slechts 37 seconden had de aanvallende middenvelder nodig om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Sparta kwam tien minuten na rust nog wel op gelijke hoogte, maar een kwartier later trok Labyad het initiatief weer naar zich toe. Hij plaatste een vrije trap loepzuiver in de bovenhoek. 

Het betekende een perfecte rentree voor Labyad, nadat hij een week eerder nog geschorst was. In het eerste weekend van november liep de speler van FC Utrecht tegen zijn vijfde gele kaart aan. Toch kon hij ook toen op een uitstekende wedstrijd terugkijken; in de Amsterdam Arena wist Labyad met twee doelpunten zijn ploeg voorbij de huidige nummer 2 te schieten (1-2). 

Met vier doelpunten in slechts twee wedstrijden (180 speelminuten) verkeert Zakaria Labyad in bloedvorm. De statistieken spreken ook voor zich; dit seizoen is geen FC Utrecht-speler bij meer doelpunten betrokken dan hij. De voormalig speler van PSV en Sporting Lissabon tekende al voor 7 doelpunten en 4 assists. Daarnaast wist Labyad al 28 kansen te creëren, heeft hij 37 duels gewonnen en gaf 308 succesvolle passes.

Bekijk hier alle statistieken van Zakaria Labyad  

 

DONNY VAN DE BEEK IS TALENT VAN DE MAAND

Ajax-middenvelder Donny van de Beek is uitgeroepen tot talent van de maand november. Met drie doelpunten had Van de Beek een belangrijk aandeel in de monsterzege op NAC Breda (1-8), terwijl hij ook afgelopen zondag doel trof (Roda JC). In totaal staat de teller van de 20-jarige international op 5 doelpunten uit 13 wedstrijden. Opvallend was ook zijn passnauwkeurigheid deze maand: 93% van de passes kwam succesvol bij een teamgenoot aan.

Bekijk hier alle statistieken van Donny van de Beek

 

 

OVER DE VERKIEZING SPELER VAN DE MAAND

Sinds dit seizoen kiest de Eredivisie CV samen met FOX Sports het 'Eredivisie Elftal van het seizoen'. Op basis van matchdata statistieken Opta Sports worden spelers individueel beoordeeld aan de hand van 60 verschillende statistieken. Hieruit komen de beste Speler, Talent en Elftal van de Maand voortvloeien. Een vuistregel is dat spelers minimaal twee wedstrijden (150 speelminuten) gespeeld hebben om in aanmerking te komen voor de verkiezing. Het talent van de maand mag daarnaast niet ouder zijn dan 21 jaar (tijdens de start van de competitie).

Eerdere winnaars:

  • Oktober: Gastón Pereiro (PSV / Speler) en David Neres (Ajax / Talent) 

  • September: Steven Berghuis (Feyenoord / Speler) en Angeliño (NAC Breda / Talent)

  • Augustus: Hirving Lozano (PSV / Speler) en Denzel Dumfries (SC Heerenveen / Talent)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020