Het VriendenFonds van de VriendenLoterij laat hartenwensen in vervulling gaan. Nederlanders - jong of oud - die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of die zich inzetten voor de samenleving, worden in het zonnetje gezet. Achter iedere club zitten talloze onmisbare vrijwilligers, supporters en andere bijzondere krachten die zich vol passie inzetten voor de club(foundation). Het hele jaar kunnen clubs een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten.

Hartenwens Eric (ADO Den Haag)

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Eric van der Weg uit Zoetermeer. Om hem te bedanken voor zijn vrijwillige inzet als gastheer op de Blindentribune van ADO Den Haag, deed de club voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Eric mag met zijn gezin een voetbalwedstrijd in Engeland bijwonen.

Ik kan mensen met een visuele beperking helpen en mag dat doen bij mijn club. Dat geeft mij zoveel energie, plezier en trots!
Eric van der Weg

Anton Nijboer van ADO Den Haag in de Maatschappij: "Eric zet zich al jarenlang in als gastheer van de Blindentribune. Hij begeleidt voetbalfans met een visuele beperking en zorgt ervoor dat zij de wedstrijd onder de beste omstandigheden bij kunnen wonen. Zo zorgt hij voor radio's om het liveverslag van de wedstrijd te horen en deelt hij lunchpakketjes uit. Ook zet Eric zich via sociale media in om nieuwe fans over te halen om naar het Cars Jeans Stadion te komen. Het is nu tijd om Eric voor zijn inzet te bedanken door hem, zijn vrouw en zijn twee zoons een ‘buitenlands voetbalavontuur' cadeau te doen. Dankzij de VriendenLoterij kunnen wij hun de reis naar en de tickets voor een Engelse voetbalwedstrijd aanbieden."

De cheque werd Eric aangeboden door de bezoekers van de Blindentribune en ADO Den Haag-spelers Robert Zwinkels en Pawel Cibicki. Eric (58) reageert verrast:

Voetbal Geeft

Lees meer over de gezamenlijke maatschappelijke initiatieven van de Eredivisie, de 18 clubs en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie.