Op vrijdag 8 april 2022 vond bij ADO Den Haag werkbezoek plaats over het programma EuroFIT, een bewezen effectieve leefstijlinterventie voor voetballiefhebbers. Vanuit alle hoeken van Nederland kwamen ruim 50 geïnteresseerden naar Den Haag toe om onder leiding van dagvoorzitter Peter de Braal (Zorgverzekeraars Nederland) meer te weten te komen over EuroFIT.

De volgende sprekers namen u tijdens het werkbezoek mee in de waarde van EuroFIT, allemaal vanuit hun eigen perspectief:

  • Jan de Jong (Eredivisie): Wat is het belang van EuroFIT en welke rol speelt 'de magie' van een betaaldvoetbalclub bij maatschappelijke programma's zoals EuroFIT?
  • Femke van Nassau (Amsterdam UMC): Hoe ziet het EuroFIT programma eruit en wat zijn de wetenschappelijke resultaten van het programma?
  • Kevin Janssen, Kees Brouwers, Nina de Rooij en Hans van Tamelen (Vitesse, ADO Den Haag, PSV en FC Groningen): Wat is de aanleiding geweest voor een club om met EuroFIT te starten? Hoe wordt het ingevuld en ervaren door de clubs en de deelnemers?
  • Daarnaast hebben we EuroFIT mogen 'ervaren', aan de hand van een verkorte leefstijl workshop van de vier clubcoaches en is er in groepen nagedacht wat er nodig is om EuroFIT succesvol op te starten bij een club.

Voor de liefhebber werd er afgesloten met een diner en de mogelijkheid om de wedstrijd ADO Den Haag – Helmond Sport bij te wonen.

We kijken terug op een geslaagde dag!

Contactgegevens

Bent u net zo enthousiast geworden als dat wij dit zijn over EuroFIT en wilt u meer informatie over het programma of graag in gesprek om EuroFIT (bij uw club) op te zetten? Neem gerust contact op:

Bekijk hier de presentatie over het programma en de resultaten

Webinar EuroFIT

Wilt u het eerder georganiseerde webinar over EuroFIT van 18 februari 2022 terugkijken?
Klik op de onderstaande knop om het webinar te bekijken.
We wensen u veel kijkplezier!