Eredivisie

7 wijzigingen in de Eredivisie (wedstrijden september en oktober)

In de competitieprogramma’s betaald voetbal zijn zeven wijzigingen aangebracht in de Eredivisie. Deze wijzigingen zijn vooruitlopend op de verdere wijzigingen in het najaarsprogramma, welke uiterlijk op 6 september gecommuniceerd worden. Onder meer voor de wedstrijden uit speelronde 3 (Ajax - Fortuna Sittard en FC Twente - sc Heerenveen) is een nieuwe speeldatum gevonden, daarnaast zijn er 5 wijzigingen in speelronde 7 en 8 door de uitschakeling van FC Twente in de Champions League. 

Nagenoeg alle wedstrijdwijzigingen waren middels voetnoten al aangekondigd in het competitieprogramma dat in juni jl. was gepubliceerd. Deze zijn door de uitschakeling van FC Twente in de UEFA Champions League doorgevoerd. De wedstrijden Ajax – Fortuna Sittard en FC Twente – sc Heerenveen uit speelronde 3, waren nog niet ingepland en hebben inmiddels, na contact met alle betrokken partijen, een speeldatum. 

Afspraken

De wijzigingen in het competitieprogramma komen onder andere voort uit de afspraak dat er minimaal twee etmalen tussen wedstrijden dienen te zitten én de afspraken die alle clubs en het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie) met elkaar hebben gemaakt.

Competitiewedstrijden kunnen alleen worden verplaatst wanneer de speelschema’s in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie dat toelaten, de lokale autoriteiten van de thuisspelende club aan de nieuwe datum/aanvangstijd kunnen voldoen en met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal.

Wijzigingen Eredivisie

Wedstrijd Oude datum Nieuwe datum + tijdstip

FC Twente - sc Heerenveen

Nog geen datum

Din 17 sep (20.00 uur)

Ajax – Fortuna Sittard

Nog geen datum

Woe 18 sep (20.00 uur)

FC Twente – NAC Breda

Za 28 sep (16.30)

Zo 29 sep (16.45 uur)

AZ – FC Utrecht

Zo 29 sep (16.45)

Zo 29 sep (20.00 uur)

Feyenoord - FC Twente

Zo 6 okt (12.15)

Zo 6 okt (14.30 uur)

Ajax – FC Groningen

Zo 6 okt (14.30)

Zo 6 okt (16.45 uur)

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo

Zo 6 okt (14.30)

Zo 6 okt (12.15 uur)

Dit artikel delen