KPN eDivisie nieuws

Ajax winnaar van de eerste periode in de KPN eDivisie
Ajax winnaar van de eerste periode in de KPN eDivisie 28 november 2023
Welke club grijpt de eerste periodetitel?
Welke club grijpt de eerste periodetitel? 28 november 2023
Powered by

De KPN eDivisie wordt mede mogelijk gemaakt door DreamHack Sports Games en KPN. DreamHack Sports Games is mede-organisator van de esportscompetitie. KPN is naast hoofdsponsor van de Eredivisie ook official Naming Partner van de eDivisie.

Feyenoord nieuwe koploper, Heerenveen en Almere scoren erop los
Feyenoord nieuwe koploper, Heerenveen en Almere scoren erop los 21 november 2023
Volg de derde speelronde in de KPN eDivisie live
Volg de derde speelronde in de KPN eDivisie live 21 november 2023
Legendarisch debuut voor Mika Muskee tegen Paulo Henrique Chaves
Legendarisch debuut voor Mika Muskee tegen Paulo Henrique Chaves 14 november 2023

Speelronde 4 & 5

Speelronde 4 & 5 zitten erop. Na een zinderende laatste avond van de eerste periode in de KPN eDivisie, trok Ajax ten koste van PSV aan het langste eind. Met een minimaal verschil van één doelpunt werd de Amsterdammers bekroond tot "Period Winner"!

Stand in de KPN eDivisie

Dit is de stand na de eerste periode in de KPN eDivisie.

YouTube KPN eDivisie

Bekijk hieronder de nieuwste KPN eDivisie video's op YouTube. Wil je niets missen in de KPN eDivisie? Abonneer je dan hier.

KPN eDivisie in cijfers

18

eredivisieclubs

€50k

prijzengeld

17.30 uur

Elke dinsdag wedstrijddag

Volg de KPN eDivisie overal

Volg de KPN eDivisie op YouTube, Twitch Instagram, TikTok en Twitter om op de hoogte te blijven. Zo weet je zeker dat je niets mist!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen over de KPN eDivisie.

De KPN eDivisie is ook dit jaar vernieuwd. De 18 eredivisieclubs spelen één seizoen met elke dinsdag één speelronde. Met € 50.000 aan prijzengeld, een kampioensschaal, vier Global Series Playoff-plekken om voor te strijden belooft het een beter en spectaculairder seizoen dan ooit te worden. Via de KPN eDivisie kunnen de spelers zich kwalificeren voor het voorstadium van de FIFAe eWorld Cup, het wereldkampioenschap in EA SPORTS FIFA 23.

De KPN eDivisie keert terug op ESPN. Elke dinsdag avond wordt tussen 18.00 en 21.00 uur de liveshow vanuit de H20 Esports Campus uitgezonden op ESPN 2 of 3. Het gaat hier om de drie laatste wedstrijden uit een speelronde. Hoogtepunten van de andere (eerder gespeelde) wedstrijden komen ook terug in de uitzending, maar zijn tevens elke woensdag te bekijken op ESPN.

Wil jij een van de andere 6 wedstrijden live kijken? Ook dat is mogelijk! Alle negen wedstrijden in de speelronde zijn elke dinsdag live te zien op het YouTube- en Twitch-kanaal van de KPN eDivisie. Zo mis je geen enkele wedstrijd! Alle wedstrijden worden net als voorgaande jaren van commentaar voorzien.

In 2023 is de climax van het seizoen: de KPN eDivisie Finals. Dan wordt de schaal uitgereikt, het prijzengeld van € 50.000 verdeeld en de Global Series Playoff-plekken toegekend. De KPN eDivisie Finals zullen worden georganiseerd tijdens een groot gaming-evenement. Meer informatie daarover zal gedurende het seizoen bekend worden gemaakt.

Je kunt de KPN eDivisie zien als een grote kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap FIFA. Net als wat de Eredivisie is voor bijvoorbeeld de Champions League. Als wij onderdeel willen zijn van de internationale structuur van EA SPORTS (de maker van het spel), moeten de esporters spelen met FIFA Ultimate Team, een spelmodus waarin je zelf een selectie maakt. Als er gespeeld wordt met de échte selecties van de eredivisieclubs, wordt het kwaliteitsverschil tussen de clubs te groot. Dan is de kans groot dat Feyenoord, PSV en Ajax bijna altijd zullen willen van de overige clubs. Daarom spelen de esporters met spelers als Ronaldo, Neymar en Messi.

In de KPN eDivisie draait het om de kwaliteit van de esporter. Zie hem als de manager van een de club met het tactisch inzicht en de skills. Erik ten Haf heeft bij Ajax zijn eigen selectie, en zo heeft de esporter zijn eigen spelers in de game. Op die manier doen wij recht aan de esporter en houden we het zo eerlijk mogelijk voor iedereen.

In de KPN eDivisie wordt met dezelfde 18 eredivisieclubs gespeeld als in de Eredivisie. Indien een club actief is in de Keuken Kampioen Divisie, maakt zij geen deel uit van de KPN eDivisie. Dit houdt in dat bij degradatie van een eredivisieclub, die club ook uit de KPN eDivisie verdwijnt. Vice versa betekent promotie naar de Eredivisie direct ook deelname aan de KPN eDivisie.

De esporters hebben toegang tot alle spelers die in de game zitten. Hierdoor kunnen zij ieder team maken die zij willen. Dat betekent dat er geen verschil meer is tussen de kwaliteit van de teams.