De 14-jarige Mert wordt geboren met een ernstige hartafwijking. Als Mert net 13 jaar oud is krijgt hij het verontrustende nieuws dat hij een zware hartoperatie moet ondergaan om een verdikte en groeiende hartspier te corrigeren, maar nog voordat deze operatie kan plaatsvinden, wordt Mert getroffen door een hartstilstand. De wereld van Mert en zijn hechte familie stort in, maar gelukkig krijgt Mert een tweede kans dankzij het snelle handelen van zijn vader, zus en de ambulancehulp. Hoewel het hart van Mert het niet toestaat dat hij zelf actief voetbalt, droomt hij ervan om ooit een voetbaltrainer te worden. Het liefst bij zijn club FC Twente, waar zijn grote held Naci Ünüvar speelt.
Een hartverwarmende dag
Na een heftige periode besluit Mert zijn zus, Asli, een wens in te sturen bij FC Robinstijn en FC Twente om haar broertje zijn grootste wens uit te laten komen: een ontmoeting met Naci Ünüvar.
Wanneer Mert denkt een afspraak te hebben bij de fysiotherapeut, wordt hij verrast door niemand minder dan Naci Ünüvar. En dat niet alleen. De dag blijkt in het teken te staan van verrassingen. Samen met de Twentse speler en zijn broer mag Mert De Grolsch Veste vanuit een helikopter bekijken, Deelt hij een dans met de spelers van het eerste elftal in de kleedkamer en geeft samen met Joseph Oosting training aan het team.
Als klap op de vuurpijl wordt zijn moeder, die Mert al zeven weken niet heeft gezien vanwege familieomstandigheden in Turkije, overgevlogen om deze dag met haar stralende zoon af te sluiten.
FC Twente, scoren in de wijk
'Noaberschap,' ofwel 'omzien naar elkaar,' is een diepgewortelde waarde in Twente. FC Twente omarmt deze waarde als een van haar kernwaarden en toont betrokkenheid bij de gemeenschap via de Stichting "FC Twente, scoren in de wijk".
De club vindt het belangrijk om haar verbindende en mobiliserende kracht in te zetten om mensen verder te helpen. Daarvoor heeft FC Twente in 2005 al de Stichting “FC Twente, scoren in de wijk” opgericht. Met tal van projecten geeft de stichting invulling aan de ‘noaberplicht’ van FC Twente, want iedereen verdient een kans om te scoren.
Voetbal Geeft
Samen met de 18 eredivisieclubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.