Eredivisie

Eredivisie CV sluit zich aan bij klacht tegen FIFA over internationale wedstrijdkalender

De Eredivisie CV steunt de vandaag ingediende klacht bij de Europese Commissie door FIFPRO Europe, European Leagues en LaLiga tegen FIFA, vanwege het opdringen van de internationale wedstrijdkalender, waaronder het FIFA Club Wereldkampioenschap 2025.

De klacht benadrukt dat FIFA, in haar dubbelrol als organisator en bestuursorgaan, Europese mededingingsregels schendt. De overvolle internationale kalender brengt de gezondheid en veiligheid van spelers in gevaar en bedreigt de economische en sociale stabiliteit van nationale competities, waaronder de Eredivisie, die al generaties lang geliefd zijn bij fans.

De Eredivisie CV deelt de zorgen over het gebrek aan inspraak van spelers en competities bij beslissingen die grote impact hebben op de nationale en internationale voetbalstructuur. Dit juridische proces is essentieel om de belangen van het Europese voetbal, de spelers en de fans te waarborgen.

Jan de Jong directeur van de Eredivisie CV: "In de statuten van de FIFA staat dat zij bij het ontwikkelen van speelkalenders vooraf moeten overleggen én dat ze daarbij rekening moeten houden met de belangen van de clubs en competities. Dat gebeurt nu allebei niet."

Dit artikel delen