Eredivisie

Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid

Na een succesvol eerste seizoen, is het ontwikkelprogramma van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en CBV voor Technisch Directeuren verder uitgebreid. Zo zijn er nu drie richtingen: een basic programma voor potentiële Technisch Directeuren, een advanced programma voor de Technische Directeuren met minder dan twee jaar ervaring en een expert programma voor Technisch Directeuren met meer dan twee jaar ervaring.

De functie van Technisch Directeur is dynamisch, veelzijdig en complex. Zo vervult hij of zij afwisselend de rol van strateeg, architect van een topsportorganisatie, vormgever van een selectie, dealmaker voor aan- en verkopen van spelers en professional binnen een organisatie. Zijn of haar primaire doel is om duurzaam sportief succes te creëren.

Hiermee is deze functie de afgelopen jaren fors uitgebreid. Er worden andere eisen aan de Technisch Directeur gesteld dan vroeger en eerder bleek er bij betaald voetbalorganisaties en potentiële Technisch Directeuren behoefte te bestaan aan een professionele voorbereiding op deze belangrijke functie. Daarom is dit programma onder leiding van een team van gerenommeerde experts en docenten ontwikkeld.

Het ontwikkelprogramma sluit aan bij de dagelijkse praktijk van de TD en is er voor iedereen die in het betaald voetbal verantwoordelijk is voor technisch beleid. Zoals hierboven beschreven zijn er nu drie specifieke doelgroepen en voor elke doelgroep is er een op maat gemaakt programma.

Gedetailleerde informatie over data en de wijze van registratie zijn te vinden via: knvb.nl/ontwikkelprogrammaTD. Na inschrijving ontvangen deelnemers nadere informatie over tijden, locaties, programma, etc.

Dit artikel delen