Eredivisie

300 60-plussers schitteren morgen op Eredivisie Oldstars Event in Olympisch Stadion

Morgen vindt het Eredivisie Oldstars Event plaats, een dag waarop ruim 300 60-plussers uit alle hoeken van Nederland in het Olympisch Stadion samenkomen om te Walking Footballen. De dag wordt afgetrapt met mooie Eredivisie herinneringen door Kees Jansma en tevens vindt een bijzonder openingsduel plaats: de jonge Youtube sterren Creators FC nemen het voor het eerst op tegen een team van ex Eredivisieprofs (60+).

Nationale Ouderendag

Op vrijdag 4 oktober is het Nationale Ouderendag, een dag om bijzondere wensen van 60-plussers uit te laten komen. Circa driehonderd 60-plussers gaan op uitnodiging de kleuren van hun favoriete Eredivisieclub vertegenwoordigen tijdens het Eredivisie OldStars Event 2019. De teams zijn samengesteld met 60-plussers uit de regio van de desbetreffende club. Soms zijn dit bekende oud profs, maar in de meeste gevallen zijn dit (nog) onbekende OldStars. Het doel van dit maatschappelijke evenement is om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met en te activeren voor deze voetbalvorm en natuurlijk de Oldstars een onvergetelijke dag te bezorgen.

Eredivisiehelden

Naast de deelnemers zijn bekende Eredivisie coryfeeën als Kees Kist, Sjaak Swart, Piet de Vries, Pierre Vermeulen, Harry Lubse en John van Loen aanwezig. Kees Jansma neemt alle Walking Legends mee naar vroegere tijden aan de hand van vele mooie Eredivisie herinneringen en zal Heini Otto een gezamenlijke warming-up verzorgen. Alle deelnemers voelen zich een echte Walking Legend: naast het spelen in het Olympisch Stadion, arriveren enkele teams met de officiële spelersbus, dragen ze het proftenue van de club waar ze voor uitkomen en gaan ze op de foto met de Eredivisie-schaal 19/20 en/of de EK-beker van 1988.

Jong & oud

Speciaal voor deze dag is de Eredivisie CV een samenwerking aangegaan met CreatorsFC, een voetbalteam met een groot bereik op Youtube. De leden van CreatorsFC bereiken dagelijks duizenden jongeren. Omdat niets zo verbindend werkt als voetbal, hebben de Youtube sterren via hun online kanalen de jeugd aangespoord een 60-plusser uit hun omgeving aan te melden voor een Eredivisiedebuut. Zo lopen er morgen veel ‘debutanten’ rond die aangemeld zijn door hun kleinkind, zoon/dochter of buurjongen/meisje. Tevens brengen de CreatorsFC uitgebreid verslag van de dag zodat ook andere doelgroepen in aanraking komen met Walking Football.

Programma

  • 10.00 uur - Ontvangst & openingswoord door Mattijs Manders
  • 10.15 uur - Eredivisie herinneringen door Kees Jansma
  • 11.00 uur - Warming-up door Heini Otto
  • 11.15 uur - Ludiek openingsduel:  Ex-Eredivisiespelers tegen CreatorsFC
  • 12.00 uur - Lunch
  • 17.30 uur - Einde programma

Details & aanmelden

  • Datum: vrijdag 4 oktober 2019
  • Tijd: 09:30 - 17:30 uur
  • Locatie: Olympisch Stadion te Amsterdam

Iedereen is van harte welkom aanwezig te zijn in het stadion. We vragen u eventuele interviewverzoeken op voorhand kenbaar te maken via aukje.geubbels@eredivisie.nl.

Over OldStars Walking Football

Je leven lang voetballen, dat is wat OldStars Walking Football mogelijk maakt. Dit initiatief is in 2013 opgezet door de Eredivisie CV, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij om 60-plussers te laten genieten van een geheel eigen mooie voetbalvorm. Speciaal om verantwoord te blijven bewegen en sociale interactie te bevorderen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld op kleinere veldjes, slidings mogen niet gemaakt worden, de bal wordt niet boven heuphoogte gespeeld en er staan geen keepers in het veld. Door de inzet van de Eredivisieclubs en later ook de officiële omarming door de KNVB wordt Walking Football inmiddels bij honderden verenigingen aangeboden en dit aantal loopt nog steeds maandelijks op.

Dit artikel delen