Eredivisie Awards

Adam Maher uitgeroepen tot Speler van de Maand oktober

Adam Maher is vrijdag door de Eredivisie CV uitgeroepen tot Speler van de Maand. De middenvelder van FC Utrecht was op basis van statistieken de best presterende speler in oktober. Heracles Almelo-verdediger Lennart Czyborra heeft de prijs voor Speler van de Maand U21 in ontvangst genomen.

De 26-jarige Maher was in oktober in alle drie competitiewedstrijden trefzeker. Hier had de middenvelder slechts vijf schoten op doel voor nodig. Dankzij de inbreng van Maher won FC Utrecht van PSV (3-0) en Sparta Rotterdam (1-2), waardoor de Domstedelingen naar de vijfde plaats in de eredivisie zijn geklommen.

Maher kwam in drie wedstrijden tot 205 succesvolle passes, 29 balheroveringen en 8 gecreëerde kansen. Daarnaast had de vijfvoudig Oranje-international 307 balcontacten en een passnauwkeurigheid van 87%. 

Adam Maher is dit eredivisieseizoen betrokken bij vijf doelpunten (3 doelpunten en 2 assists in 11 wedstrijden), een evenaring van zijn totaal van afgelopen seizoen voor AZ (1 doelpunt en 4 assists in 25 wedstrijden).

Het is zowel voor Maher als FC Utrecht de eerste Speler van de Maand-bokaal. De middenvelder wist in oktober onder meer verdedigers Daley Blind (Ajax) en Freek Heerkens (Willem II) achter zich te houden.

LENNART CZYBORRA IS SPELER VAN DE MAAND U21

Lennart Czyborra is door de Eredivisie CV uitgeroepen tot Speler van de Maand U21. De twintigjarige verdediger heeft dit seizoen nog geen minuut gemist en kan met Heracles terugkijken op een uitstekende reeks. De Almeloërs wonnen van FC Emmen (2-0) en PEC Zwolle (4-0) en speelden gelijk in De Kuip (1-1).

In de wedstrijd tegen Feyenoord wist Czyborra een hoofdrol op te eisen door twee keer de bal van de doellijn te halen. Daarnaast schoot de Duitse linksback in oktober één keer op doel en was daarin direct trefzeker. Ook veroverde hij 32 keer het balbezit, maakte 11 intercepties en won 20 van zijn 32 persoonlijke duels.

FORTUNA MET TWEE SPELERS IN ELFTAL VAN DE MAAND

Ajax is met drie spelers opnieuw hofleverancier voor het Eredivisie Elftal van de Maand. Fortuna Sittard volgt, na de overwinningen op Feyenoord (4-2) en VVV-Venlo (4-1), met twee spelers: Mark Diemers en Amadou Ciss. Verder leveren FC Groningen,  FC Twente, FC Utrecht,  Heracles Almelo, Vitesse en Willem II elk één speler.

Het complete Eredivisie Elftal van de Maand: Sergio Padt (FC Groningen), Freek Heerkens (Willem II), Joël Veltman, Daley Blind (beiden Ajax), Lennart Czyborra (Heracles Almelo), Mark Diemers (Fortuna Sittard), Adam Maher (FC Utrecht), Bryan Linssen (Vitesse), Quincy Promes (Ajax), Haris Vuckic (FC Twente) en Amadou Ciss (Fortuna Sittard).

De Speler van de Maand-verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met Opta Sports (dataleverancier) en FOX Sports. De scores worden objectief op basis van meer dan 60 verschillende statistieken aan spelers toegekend. Enkel spelers die ten minste twee derde van het totaal aantal speelminuten hebben gespeeld, komen in aanmerking voor een prijs.

Dit artikel delen