Eredivisie Awards

Ajax hofleverancier Eredivisie Elftal van de Maand september

Ajax is voor het eerst sinds januari 2024 hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand. De Amsterdammers wonnen in september van Fortuna Sittard (5-0) en RKC Waalwijk (0-2) en speelden gelijk tegen Go Ahead Eagles (1-1). Verdedigers Youri Baas, Josip Sutalo en Devyne Rensch maken samen met de teruggekeerde Davy Klaassen deel uit van het Elftal van de Maand.

PSV en AZ volgen met elk twee spelers. AZ maakte vooral indruk met een 9-1 overwinning op sc Heerenveen, met Troy Parrott en Ibrahim Sadiq als uitblinkers. Vanuit PSV maakt naast Dams ook Malik Tillman zijn opwachting in het Elftal van de Maand. Mohamed Nassoh (Sparta Rotterdam), Jasper Schendelaar (PEC Zwolle) en Sem Steijn (FC Twente) maken het team compleet.

Over de verkiezing

De verkiezing van de Eredivisie Speler van de Maand, het Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand is gebaseerd op statistieken van Opta en stemmen van voetbalfans (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook mee bij de verkiezing van Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen worden aan het einde van het seizoen uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards. De maandelijkse verkiezingen zijn een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, de Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen