Eredivisie

Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden

Oud-Ajacied Barry Hulshoff is op 73-jarige leeftijd overleden. De voormalige verdediger veroverde onder meer drie keer op rij de Europa Cup I met de Amsterdammers.

Hulshoff was een van de sterkhouders van het Gouden Ajax van begin jaren 70. De legendarische ploeg sleepte in 1971, 1972 en 1973 de belangrijkste Europese prijs in de wacht. In 1972 werd tevens de Wereldbeker voor clubteams gewonnen na een tweeluik tegen het Argentijnse Independiente.

Naast de internationale hoofdprijzen werd hij met Ajax ook nog zeven keer landskampioen en veroverde hij vier nationale bekers.

Hulshoff kwam tussen 1966 en 1977 uit voor Ajax. Hij speelde in totaal 385 wedstrijden voor de Amsterdamse club. De centrale verdediger was vervolgens nog twee jaar actief voor MVV. Hij verdedigde ook veertien keer de kleuren van Oranje, waarin hij zes keer trefzeker was.

 

Na zijn actieve carrière werd Hulshoff trainer. Hij begon zijn nieuwe loopbaan bij Ajax in het seizoen 1988/1989, toen hij samen met Spitz Kohn en Bob Haarms het vertrek van Johan Cruijff opving. Daarna werd hij coach in België bij achtereenvolgens Lierse, Westerlo, Beerschot, Sint-Truiden, Aalst en Mechelen.

Hulshoff was daarna onder meer technisch directeur bij Willem II en Ajax America in de Verenigde Staten. Ook was hij recentelijk nog begeleider en adviseur van Matthijs de Ligt.

De Ligt reageerde via zijn Instagram-pagina op het trieste nieuws.

 

 

(FOX Sports)

Dit artikel delen