Eredivisie

Ajax rondt transfer Berghuis af

Ajax heeft maandag de transfer van  Steven Berghuis afgerond. De vleugelspeler komt over van Feyenoord en tekent een contract van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2025.

De aanvaller werd verwelkomd door algemeen directeur Edwin van der Sar en kreeg een kleine rondleiding in de Johan Cruijff ArenA. "Het voelt goed om hier te zijn", aldus Berghuis.

"Het moet wel nog even landen, maar dat is normaal denk ik. Ik kijk er echt enorm naar uit. Ik was er voor mezelf wel uit dat ik graag een nieuwe uitdaging wil aangaan om mij te blijven ontwikkelen als voetballer."

"Toen Ajax concreet werd, ging ik er over nadenken en kwam ik wel tot de conclusie dat dit voor mij een goede stap zou zijn om een betere speler te worden. En ook om samen met de club en nieuwe teamgenoten de ambities waar te maken. Die ook bij mijn eigen ambities passen. Daar wilde ik voor gaan en daar sta ik achter."

Toegevoegde waarde

Een overgang van Feyenoord naar Ajax is niet de makkelijkste stap die een voetballer kan maken. "Toch heb ik niet getwijfeld, ik heb een weloverwogen keuze gemaakt en er goed over nagedacht. Het is niet zomaar een stap, maar ik sta er wel achter en het is wel een mooie uitdaging en zo wil ik er wel naar blijven kijken en succes behalen met deze club", vertelt Berghuis op de website van Ajax.

Ik hoop in de Eredivisie ook mooie dingen te laten zien
Steven Berghuis

"Wat ik kan toevoegen? Dat is altijd moeilijk van jezelf te zeggen. De waarheid ligt op het veld. Ik probeer te spelen zoals ik altijd heb gedaan, denk aan rendement en creativiteit. Ik zoek altijd de oplossing naar voren. In deze jaren wil ik zoveel mogelijk prijzen winnen. Uiteindelijk wil je je meten met de allerbesten en dat podium ligt hier, in de UEFA Champions League. Ik hoop in de Eredivisie ook mooie dingen te laten zien."

"De trainer verwacht dat ik mijn spel naar Ajax breng en mezelf ben. Op korte termijn is mijn doel alles te laten landen, mezelf goed voelen, wennen en zo snel mogelijk mezelf zijn en presteren op het veld. Ik kijk er nu het meeste naar uit om met mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan, ze te leren kennen en onze ambities waar te maken."

Dit artikel delen