Eredivisie

Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV & EMM

Na een dienstverband van vijftien jaar vertrekt Alex Tielbeke bij de Eredivisie CV (ECV). In zijn huidige rol was hij statutair directeur van de ECV en Commercieel Directeur bij Eredivisie Media & Marketing (EMM), het mediabedrijf dat de collectieve media- en sponsorrechten van de Eredivisieclubs exploiteert. Tielbeke legt per 1 augustus zijn functie bij ECV neer en is nog tot 1 december bij EMM aanwezig om zijn verantwoordelijkheden over te dragen.

Alex Tielbeke (57) begon in 2004 bij de ECV waar onder zijn leiding een succesvolle ontwikkeling en groei van vernieuwende sponsoring concepten is gerealiseerd. Ook zijn er belangrijke veranderingen doorgevoerd in de exploitatie van de collectieve media- en sponsorrechten, met als hoogtepunt de oprichting van een eigen mediabedrijf van de clubs in 2008: Eredivisie Media & Marketing CV (EMM). EMM is met name bekend vanwege de exploitatie van de tv-zenders FOX Sports en FOX en is tegenwoordig voor 51% onderdeel van The Walt Disney Company.

Alex Tielbeke: “Ik heb me vijftien jaar lang met ontzettend veel plezier en passie in mogen zetten voor het Nederlandse voetbal. Dat is in deze dynamische wereld best een forse periode, waarbij ik van ieder moment heb genoten. Vooral de oprichting en de verkoop van onze ‘eigen’ TV-zender (voorheen Eredivisie Live en nu FOX Sports) heb ik intensief beleefd, als een avontuur uit een jongensboek. En los van die mooie persoonlijke ervaring heeft dat initiatief ook de markt van sportrechten in Nederland een stevige impuls gegeven. Voor mij is nu het juiste moment aangebroken om de bakens te verzetten. Ik bedank al mijn collega’s en zakelijke partners door de jaren heen voor een geweldige tijd en spreek in het bijzonder mijn dank uit aan alle Eredivisieclubs voor het in mij gestelde vertrouwen.”

John Jaakke, voorzitter Eredivisie CV: “Met het vertrek van Alex nemen we afscheid van een ervaren en gewaardeerde bestuurder. Zijn expertise in de ontwikkeling van media- en sponsorconcepten in de sport zijn tot op de dag van vandaag van grote waarde voor de Eredivisieclubs. We vinden het jammer dat hij ons nu verlaat, maar begrijpen en respecteren ook dat hij na vijftien jaar toe is aan iets anders. We wensen hem daarbij alle succes en zullen zijn drive, innovatiekracht en het vermogen om mensen en partijen te verbinden missen.”

Frank Rutten, namens de ManagementBoard van EMM: “Met zijn vertrek neemt Alex een grote hoeveelheid aan Eredivisie-kennis en -ervaring met zich mee. Maar bovenal nemen we afscheid van een zeer gewaardeerde collega die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de groei en ontwikkeling van EMM. We gaan hem missen als een innemende en integere persoonlijkheid, met een niet te stuiten ambitie om altijd te blijven ontwikkelen en ondernemen. We wensen hem alle succes en hopen dat onze paden elkaar in de toekomst weer zullen kruisen.”

Dit artikel delen