Eredivisie

Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord

Algemeen directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord. Een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen over de te varen koers is de reden dat de algemeen directeur de club zal verlaten.

"Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club. In een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden", verklaart De Jong zijn vertrek later deze maand. "Dat gebeurt vaker in de grote mensenwereld en zeker in het voetbal. Daar moet je ook niet te moeilijk over doen. Het verandert ook niets aan de liefde voor de club. Ik wens Feyenoord alle succes van de wereld!"

Oud NOS-directeur De Jong trad in november 2017 aan als opvolger van Eric Gudde. "Ik heb vervolgens bijna twee jaar met heel veel plezier bij Feyenoord gewerkt. Dat meen ik echt! Het is en blijft een geweldige club en een groot en fascinerend maatschappelijk fenomeen. Sportieve hoogtepunten waren voor mij dat we de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal wonnen. Daarnaast hebben we een schitterend trainingscomplex voor het eerste elftal gebouwd en leggen we nu de laatste hand aan het nieuwe Varkenoord, de kraamkamer en het kroonjuweel van Feyenoord. Zo heeft Feyenoord grote stappen richting een mooie toekomst gezet."

De Raad van Commissarissen gaat nu op zoek naar een opvolger voor Jan, aldus voorzitter Toon van Bodegom: "We verwachten deze op redelijke termijn te kunnen vinden, maar daarover valt nu uiteraard nog niks te zeggen. Namens vele Feyenoorders wil ik Jan danken voor zijn vele inspanningen en zijn harde werken de afgelopen periode."

Dit artikel delen