Eredivisie Awards

Ali Akman is Johan Cruijff Talent van de Maand augustus

Ali Akman heeft de eerste officiële Johan Cruijff Talent van de Maand-prijs in ontvangst genomen. In de maand augustus heeft de 19-jarige aanvaller van N.E.C. Nijmegen volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd.

Ali Akman is de eerste winnaar van de Johan Cruijff Talent van de Maand. De 19-jarige Turkse jeugdinternational, dit seizoen door N.E.C. Nijmegen gehuurd van Eintracht Frankfurt, maakte zijn eredivisiedebuut als invaller in de verloren uitwedstrijd tegen Ajax (5-0). In de twee speelrondes daarna begon Akman als basisspeler bij de Nijmegenaren en wist zich direct in de kijker te spelen.

Met een doelpunt na drie minuten tegen PEC Zwolle (2-0 winst) en het winnende doelpunt in Almelo (0-1 winst) is hij de twee-na-jongste speler die in twee eredivisieduels op rij voor N.E.C. tot scoren kwam. Zijn effectiviteit valt hierin op: hij schoot in augustus vijf keer, waarvan vier schoten tussen de palen en dus twee doelpunten. Naast een plek in het linkerrijtje van de Eredivisie leverde het Akman twee keer een uitverkiezing tot Man of the Match op

De verkiezing

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand is op basis van statistieken en stemmen van fans, uitgebracht via de Man of the Match-verkiezing op ESPN. Bij de Eredivisie Speler van het Jaar tellen ook de stemmen van de 18 aanvoerders (in samenwerking met VVCS) mee, terwijl bij het Johan Cruijff Talent van het Jaar de stem van de 18 coaches (in samenwerking met Coaches Betaald Voetbal) en de 14 regels van Johan Cruijff onderdeel zijn.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en KPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen