Eredivisie

Almere City FC promoveert voor het eerst in de historie naar de eredivisie

Almere City FC heeft zondag met 1-2 gewonnen bij FC Emmen. Na de eerdere winst in eigen huis (2-0) was dit genoeg om promotie naar de eredivisie veilig te stellen. Geschiedenis is daarmee geschreven: de club kwam nog nooit eerder in de eredivisie uit. FC Emmen degradeert als derde eredivisieclub dit seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van Alex Pastoor won dinsdag met 2-0 van FC Emmen en begon dus als favoriet aan de wedstrijd. Desondanks had na een snelle goal van de Drenten een heel andere zondagmiddag kunnen worden.

Die eerste goal kwam er voor FC Emmen echter niet. In de tweede helft leek het zelfs na goals van Rajiv van La Parra (0-1) en Jorrit Smeets (0-2) al direct over en uit voor het team van Lukkien. Jari Vlak bracht een paar minuten later even weer een sprankje hoop voor de Emmenaren (1-2), maar dicht bij een verlenging kwam FC Emmen nimmer. Daarvoor moest het maar liefst drie goals scoren in een halfuur tijd, terwijl Almere City nog maar weinig kansen weg gaf.

Unicum

Door de overwinning promoveert Almere City naar de eredivisie. Een unicum in de Almeerse clubgeschiedenis. De club uit Flevoland werd in 2001 opgericht en speelt sinds 2005 in de Eerste Divisie. Tot en met het seizoen 2009/10 gebeurde dat onder de naam FC Omniworld. Sinds het seizoen 2010/11 onder naam van Almere City FC. FC Emmen degradeert na SC Cambuur en FC Groningen als derde eredivisionist naar de Keuken Kampioen Divisie.

Voor Alex Pastoor is het zijn derde promotie naar de eredivisie: na eerder succes met Excelsior Rotterdam en Sparta Rotterdam is hij de eerste trainer die deze eeuw met drie verschillende clubs promoveert naar de hoogste divisie.

Namens de gehele Eredivisie CV feliciteren wij Almere City FC met de promotie naar de eredivisie. Tot volgend seizoen!

Dit artikel delen