Eredivisie Awards

Antony uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand

Antony is donderdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. In de maand december heeft de aanvaller van Ajax volgens de statistieken het beste gepresteerd. 

In een voor Ajax minder succesvolle maand, met een thuisnederlaag tegen FC Twente (1-2) en een gelijkspel op bezoek bij Willem II (1-1), sprong Antony eruit als positieve uitblinker. De jonge Braziliaan was direct betrokken bij zes doelpunten.

Naast zijn betrokkenheid bij de doelpunten (2 goals, 4 assists), viel Antony positief op dankzij 10 gecreëerde kansen, 6 succesvolle dribbels en maar liefst 7 balveroveringenDankzij deze prestaties laat Antony Teun Koopmeiners (AZ) en Nick Marsman (Feyenoord) nipt achter zich.

Antony is de achtste Ajacied die wordt uitgeroepen tot Speler van de Maand, een prijs die sinds september 2017 wordt uitgereikt door de Eredivisie en ESPN.

Antony met zijn eerste Speler van de Maand-prijs. Foto: Ajax.

WIJNDAL VOOR VIERDE KEER SPELER U21 VAN DE MAAND

Owen Wijndal blijft maar indruk maken bij AZ. Dankzij zijn prestaties in de maand december pakt hij zijn tweede U21-prijs op rij en zijn vierde in totaal.

In december blonk Wijndal uit door de meeste persoonlijke duels te winnen van alle verdedigers in de Eredivisie, 30 in totaal. Ook viel de Oranje-international op met 2 assists, 7 gecreëerde kansen en een passnauwkeurigheid van ruim 86%. Wijndal maakte in december in 5 Eredivisieduels zijn opwachting.

De prijs voor Speler U21 van de Maand wordt aan spelers uitgereikt die, bij aanvang van de competitie, 21 jaar of jonger zijn. De Zaandammer vierde eind november zijn 21e verjaardag en is dit jaar begonnen aan zijn vijfde seizoen in de Eredivisie.

Owen Wijndal, Speler van de Maand U21 December. Foto: ESPN / Stefan Timmer.

AJAX HOFLEVERANCIER IN ELFTAL VAN DE MAAND

Ajax is met vier spelers hofleveranciers in het elftal van de maand. Voor alle vier de Ajacieden is het hun eerste nominatie in het elftal van de Maand. Na Ajax volgt AZ met twee spelers, terwijl PSV, Fortuna Sittard, Feyenoord, Sparta Rotterdam en FC Emmen allen één speler afleveren. Opvallend is de nominatie van Araujo: de centrale verdediger van rode lantaarndrager FC Emmen scoorde twee keer in december.

Het volledige Elftal van de Maand december: Nick Marsman (Feyenoord), Owen Wijndal (AZ), Roel Janssen (Fortuna Sittard), Miguel Araujo (FC Emmen), Sean Klaiber, Ryan Gravenberch (beiden Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Mohamed Ihattaren (PSV), Lennart Thy (Sparta Rotterdam), Klaas-Jan Huntelaar en Antony (beiden Ajax).

De verkiezing Eredivisie-speler van de maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Stats Perform en KPN.

Dit artikel delen