Eredivisie Awards

AZ hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand maart

AZ is met vier spelers hofleverancier voor het Eredivisie Elftal van de Maand. Naast Wouter Goes maken ook zijn teamgenoten Riechedly Bazoer, Yukinari Sugawara en Sven Mijnans hun opwachting in het elftal. Fortuna Sittard (Sierhuis en Özyakup) en Sparta Rotterdam (Verschueren en Clement) volgen beiden met twee spelers.

Het Eredivisie Elftal van de Maand maart: Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles), Mats Köhlert (sc Heerenveen), Wouter Goes (AZ), Riechedly Bazoer (AZ), Yukinari Sugawara (AZ), Pelle Clement (Sparta Rotterdam), Oguzhan Özyakup (Fortuna Sittard), Michel Vlap (FC Twente), Arno Verschueren (Sparta Rotterdam), Sven Mijnans (AZ) en Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard).

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden uitgereikt op de Eredivisie Awards (2 september 2024).

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen