Eredivisie

AZ laat naast Stengs ook Boadu en Bizot naar Frankrijk gaan

Na het vertrek van Calvin Stengs naar OGC Nice vertrekken opnieuw twee sterkhouders van AZ. Op woensdag maakt de Alkmaarse club het vertrek van Myron Boadu en Marco Bizot naar de Franse Ligue 1 kenbaar.

Bizot naar Stade Brest

Marco Bizot maakt per direct een transfer naar Stade Brest. Na vier jaar onder de lat bij AZ tekent de Horinees een meerjarige verbintenis bij de club uit de Franse Ligue 1. De dertigjarige doelman stond in Alkmaar nog tot medio 2022 onder contract

Na periodes bij Ajax, SC Cambuur, FC Groningen en KRC Genk kwam Bizot in 2017 transfervrij naar AZ. Over vier seizoenen stond hij 164 duels onder de lat en was daarin goed voor 72 clean sheets. In het kalenderjaar 2019 evenaarde De Muur een vijftig jaar oud record van Heinz Stuy, die in 1971 als keeper van Ajax in 31 officiële wedstrijden de nul hield.

Boadu naar Monaco

Myron Boadu vervolgt zijn loopbaan bij AS Monaco. De twintigjarige aanvaller – die in Alkmaar nog een contract tot medio 2023 had – maakt per direct de overstap naar de Monegasken. Monaco eindigde vorig seizoen als derde in de Ligue 1 en kan zich via de voorrondes plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Champions League.

Boadu doorliep vanaf 2013 verschillende teams van de AZ Jeugd. In het seizoen 2016-2017 werd hij met Jong AZ kampioen van de Tweede Divisie. Dat bleek de opmaat naar glansrijke jaren in de Alkmaarse A-selectie. Op 6 mei 2018 debuteerde hij in het vlaggenschip en drukte de daaropvolgende jaren nadrukkelijk zijn stempel. In 88 officiële duels was hij goed voor 38 goals en achttien assists.

Dit artikel delen