Voetbal Geeft

Bart van Rooij traint mee met E-rolstoelvoetbalteam van N.E.C. Nijmegen

De 20-jarige Jelle is een fanatiek supporter van N.E.C. Nijmegen. Helaas moet hij op 10-jarige leeftijd noodgedwongen stoppen met voetballen omdat, vanwege spasme, zijn benen hem in de steek laten. Jelle is dan ook razend enthousiast wanneer hij een jaar geleden de kans krijgt om deel te nemen aan het elektrisch voetbalteam van N.E.C. Nijmegen. Speler Bart van Rooij sluit zich aan bij de training en neemt plaats in de rolstoel, terwijl Jelle hem vol trots de regels van het spel uitlegt.

Droom: Nederlands elftal Elektrisch Rolstoelvoetbal

Een jaar geleden startte N.E.C. Nijmegen als eerste betaald voetbalorganisatie met het elektrisch rolstoelvoetbal. Met de sport kunnen mensen die rolstoel gebonden zijn, dankzij aanpassingen aan de elektrische rolstoel, toch de sport doen die ze zo graag zouden willen doen. Het team, bestaande uit acht kinderen en jongeren die rolstoelafhankelijk zijn, traint iedere week.

Terwijl Bart van Rooij de kneepjes van het E-rolstoelvoetbal bijgebracht krijgt door Jelle verteld Jelle hem dat hij dankzij het rolstoelvoetbal meer hoop gekregen heeft en positiever naar het leven is gaan kijken. Hij hoopt dat er net als bij N.E.C. Nijmegen nog meer E-rolstoelteams worden opgezet zodat ze ook wedstrijden kunnen spelen. Zijn grootste droom is om een Nederlands elftal E-rolstoelvoetbal op te richten.

Voor kinderen in een rolstoel is het ontzettend belangrijk dat dit soort mogelijkheden worden aangeboden zodat zij toch kunnen sporten
Bart van Rooij

Voetbal Geeft

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft staan we stil bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen