Eredivisie

Voetbal teleurgesteld in besluit kabinet: 2/3e publiek tot 1 september

Helaas is vanochtend door het kabinet besloten om de beperkende coronamaatregelen voor het bezoek aan stadions te verlengen tot en met 1 september 2021. Door het besluit van het kabinet mogen clubs bij de wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie in augustus maar 2/3e (67%) van het aantal bezoekers ontvangen in de stadions.

"Dit is opnieuw een zware teleurstelling voor iedereen in het voetbal", vertelt de KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie in een gezamenlijke statement.

"Wij doen er alles aan in onze macht om risico’s tot een minimum te beperken. Het voetbal beschikt over deskundige en professionele veiligheidsorganisaties die zorgen voor een veilige omgeving. Dat is gebleken op basis van de fieldlabresultaten en ook uit recent georganiseerde wedstrijden met publiek (inclusief testbewijzen) blijkt dat het voetbal haar zaken goed op orde heeft. De wedstrijden op het EK in de Johan Cruijff ArenA, wedstrijden in de voorbereiding van clubs en onlangs nog bij de Champions League kwalificatiewedstrijd van PSV hebben niet geleid tot grote corona-besmettingshaarden."

Uit recent georganiseerde wedstrijden met publiek (inclusief testbewijzen) blijkt dat het voetbal haar zaken goed op orde heeft
KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie

"Het probleem rondom controle en handhaving speelt niet in het voetbal, maar in de (nacht)horeca. Zo laat de recente daling van cijfers ook zien. Onze strikte protocollen en het Testen voor Toegang in het voetbal zijn zeer effectief om de gezondheid en veiligheid van ons publiek te waarborgen. Deze beperkende maatregel is dan ook puur voor de bühne. We gaan immers al door de 1,5 meter heen bij een 2/3e bezettingsgraad."

"In september heeft iedereen de mogelijkheid gehad om zijn tweede vaccinatieprik te krijgen. De besmettingen nemen snel af en de ziekenhuisopnames stabiliseren. Het ligt in de lijn der verwachting dat we dan weer kunnen opschalen naar 100% publiek in de stadions. Dit zullen we ook kenbaar maken richting het kabinet in gesprekken die wij de komende weken voeren."

- KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie

Dit artikel delen