KPN Teamgenoot

Besan (9) ziet droom in vervulling gaan en maakt debuut in het GelreDome

Maak kennis met de 9-jarige Besan, fan van Vitesse. Door de ziekte van Crohn volgt ze lessen via de KPN Klasgenoot en is ze helaas nog nooit in het GelreDome geweest. Tot kort: als Teamgenoot mocht ze samen met haar familie de wedstrijd Vitesse - sc Heerenveen op een speciale ereplek volgen.

Wat is de KPN Klasgenoot?

De KPN Klasgenoot is een speciaal voor KlasseContact ontwikkeld apparaat, dat het contact tussen klas en leerling mogelijk maakt. Via een mobiel video- en audiosysteem dat via (mobiel) internet een beeld- en geluidsverbinding legt tussen school en leerling is live contact mogelijk.

Dankzij deze techniek kunnen zieke leerlingen onderwijs volgen en, minstens zo belangrijk, in contact blijven met hun klasgenoten. De Klasgenoot is uitgerust met een goede kwaliteit camera en een goed scherm, zodat de klas en de leerling duidelijk in beeld zijn. Voor het geluid zijn op de Klasgenoot een goede microfoon en boxen geïnstalleerd. Hiermee is ook de verbinding in spraak goed hoorbaar.

Ook kan de leerling vanuit thuis of het ziekenhuis een vinger opsteken via de KPN Klasgenoot. Op de KPN Klasgenoot gaat een lampje branden. Zo weet de docent (en de klas) dat de klasgenoot op afstand iets wil vragen of zeggen. Met de KPN Klasgenoot kan de zieke leerling optimaal de lessen volgen op afstand.

Dit artikel delen