Eredivisie

Betaald voetbal herdenkt Pelé met een minuut stilte

Voor aanvang van alle wedstrijden in de eerstvolgende speelronde van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie wordt een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Pelé. Dat heeft het competitiebestuur betaald voetbal afgesproken.

Edson Arantes do Nascimento, zoals de volledige naam van Pelé luidt, overleed donderdag 29 december op 82-jarige leeftijd in São Paulo, Brazilië. Pelé kampte al geruime tijd met gezondheidsproblemen en lag sinds eind november in het ziekenhuis.

Pelé werd met het Braziliaanse elftal drie keer wereldkampioen (1958, 1962 en 1970) en wordt alom beschouwd als één van de grootste voetballers ooit. Met 77 doelpunten in 92 interlands is Pelé topscorer aller tijden van het Braziliaanse elftal (inmiddels gedeeld met Neymar). De FIFA riep Pelé, samen met Diego Maradona, in 2000 uit tot beste voetballer van de twintigste eeuw.

Met de minuut stilte wil het Nederlandse betaald voetbal respect betuigen aan dit grote Braziliaanse voetbalicoon. Na de winterstop hervat het betaald voetbal in Nederland op vrijdag 6 januari.

Dit artikel delen