Community Champions

Brabantse MDT Community Champions uitwisseling groot succes

Op vrijdag 26 januari kwamen de jongeren van RKC Waalwijk, Willem II en NAC Breda samen in Waalwijk voor een regionale MDT Community Champions uitwisseling.

Freestyler Nasser El Jackson opende de middag met een potje Panna-voetbal, waarbij hij de uitdaging aanging met de deelnemers van RKC Waalwijk, Willem II en NAC Breda. Fanatiek gingen de jongeren de uitdaging tegen Nasser aan, wat resulteerde in een aantal "onverwachte panna's".

Na het startsein van Nasser namen de jongeren deel aan drie boeiende workshops, elk gericht op zowel sportieve als persoonlijke vaardigheden. Zo werden de deelnemers bij het rolstoelbasketbal uitgedaagd om hun behendigheid en teamwork te verbeteren, waarbij ook nadruk lag op inclusie en begrip voor anderen.

Bij de partijvorm voetbal lag de nadruk op samenwerking en het ervaren van eenheid op het veld, ongeacht de clubachtergrond. En tot slot bood de workshop Freestyle Voetbal ruimte voor creativiteit, waarbij de jongeren onder leiding van Nasser zelf aan de slag gingen om nieuwe moves en trucs te leren.

De succesvolle uitwisseling in Waalwijk eindigde niet alleen met veel lachende gezichten, nieuwe ervaringen en vaardigheden, maar vooral met nieuwe connecties tussen de jongeren van de verschillende Brabantse clubs.

Dit artikel delen