Eredivisie Awards

Brian Brobbey is Johan Cruijff Talent van de Maand

Voor Brian Brobbey is het zijn eerste uitverkiezing tot Johan Cruijff Talent van de Maand. In de drie laatste speelrondes van het seizoen heeft de aanvaller van Ajax, volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers, het beste gepresteerd van alle spelers van 21 jaar of jonger.

De 20-jarige aanvaller speelde in mei met Ajax gelijk tegen AZ (2-2) en Vitesse (2-2) en won de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen overtuigend met 5-0. Brobbey was in alle drie wedstrijden trefzeker, wat zijn totaal dit seizoen op zeven goals brengt. Ondanks zijn blessure wist hij daardoor gemiddeld één doelpunt per 57 minuten te scoren.

Voor mijn gevoel was ik al lekker bezig, pikte mijn doelpunten ook mee
Brian Brobbey

De Ajacied is verheugd met zijn eerste individuele prijs: ,,Ik ben uiteraard blij en trots om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Voor mijn gevoel was ik al lekker bezig, pikte mijn doelpunten ook mee. Als team hebben we een goede prestatie geleverd om wederom kampioen te worden. Deze prijs ontvang ik individueel en dat is leuk, maar ik had ’m niet kunnen winnen zonder mijn teamgenoten. Dit is een mooie manier om het voetbalseizoen af te sluiten”, aldus Brobbey.

Cheques naar AFC en Johan Cruyff Foundation

Naast de prijs heeft de aanvaller van Ajax ook namens de VriendenLoterij twee cheques ontvangen. Één cheque van € 2.500 gaat naar de Amsterdamse amateurclub AFC, de club waar Brobbey zijn voetbalcarrière begon. Daarnaast mag de aanvaller een cheque van € 5.000 doneren aan een project van de Johan Cruyff Foundation, waardoor er sportmaterialen aangeschaft kunnen worden voor kinderen met een lichamelijke beperking in de omgeving van Amsterdam.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen – aangevuld met de stemmen van de 18 aanvoerders en 18 coaches – wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA Sports. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen