Eredivisie

Clubs ondersteunen sportieve ambities Eredivisie

Op de Vergadering van Vennoten van vandaag hebben de Eredivisieclubs sportieve maatregelen ten behoeve van de Eredivisie ondersteund. Zo wil de Eredivisie CV op korte termijn een technisch manager gaan toevoegen aan haar organisatie.

Technisch manager past bij ambities Eredivisie

De Eredivisie heeft de uitgesproken ambitie om de 6e competitie van Europa te worden en te blijven. Hiertoe is de Eredivisie voortdurend op zoek naar beleid en maatregelen, sportief en economisch, die aan dit doel kunnen bijdragen. In het verlengde van voorgaande wil de Eredivisie CV organisatie zelf ook verder professionaliseren. Een volgende, logische stap, in de verdere professionalisering van de Eredivisie is het aanstellen van een persoon met een sportief technische achtergrond, die sportief-technische dossiers kan oppakken. Te denken valt aan dossiers als: competitieopzet, competitiekalender, ondergrond, sportieve data, jeugdopleidingen, transferwindow etc.

Natuurgras

Op de vergadering werd tevens constructief gesproken over (de verplichting tot) natuurgras in de Eredivisie vanaf 2025. Alle clubs omarmen het spelen op echt gras. Nu wordt gezocht naar een passende oplossing om dit financieel mogelijk te maken. Daartoe zijn de Europese spelende clubs andermaal bereid een financiële bijdrage te leveren. Dat nu gaat verder worden uitgewerkt onder leiding van Eredivisie CV.

Dit artikel delen