Community Champions

Community Champions FC Emmen scoren nieuwe contacten en presentatieskills

Na Vitesse, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk gingen we vandaag op bezoek bij FC Emmen. Daar kregen de jongeren die het MDT-traject Community Champions volgen een workshop hoe ze zich zakelijk het beste kunnen presenteren. Deze skills konden ze direct laten zien tijdens een netwerkavond met sponsoren. Ook gingen de Drentenaren de strijd aan in Community Champions Battle. Hoe dat verliep? Bekijk de video hieronder.

Eredivisie Community Champions

Sinds maart zijn de Eredivisie CV, EFDN en acht clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gestart met het MDT-project Community Champions. Jongeren tussen de 15 en 27 jaar oud gaan in zestien weken op ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf. Dit doen ze door samen te voetballen, aan diverse workshops deel te nemen en activiteiten in de wijk te organiseren. Deelnemende clubs zijn De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, FC Twente, Feyenoord, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Vitesse.

Als Community Champions ontdekken de jongeren (nieuwe) talenten bij zichzelf, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze iets terug voor een ander. Zo komt de ene deelnemer er bijvoorbeeld achter dat zij het organiseren van evenementen erg leuk vindt, terwijl een ander zich juist heel comfortabel voelt bij de marketing hiervan. Of één van de deelnemers krijgt de kans om aan de slag te gaan bij een sponsor van de club, terwijl een ander juist kennismaakt met een volledig nieuwe sport.

Naast het opdoen van ervaring en zogeheten work skills kunnen de jongeren punten verdienen voor hun inzet, ontwikkeling en vaardigheden. Deze punten kunnen uiteindelijk worden ingewisseld voor bijvoorbeeld wedstrijdkaarten, trainingspakken of wedstrijdshirts. Het traject ronden de jongeren af met een landelijk MDT-certificaat, waarin staat aan welke eigenschappen ze hebben gewerkt en wat ze een plek kunnen geven op hun CV. Daarnaast nemen de jongeren die de meeste punten hebben behaald mee aan het landelijke eindevent op zaterdag 9 juli 2022, waar de jongeren alle Community Champions ontmoeten.

Dit artikel delen