Eredivisie Awards

Daishawn Redan is Johan Cruijff Talent van de Maand februari

PEC Zwolle-aanvaller Daishawn Redan heeft de prijs en cheques voor Johan Cruijff Talent van de Maand in ontvangst genomen. Het is zowel voor de speler als Zwolse club de eerste talentenprijs.

Daishawn Redan is op basis van individuele spelersstatistieken en de stemmen van voetballiefhebbers verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand februari. De Zwollenaren wonnen in februari van SC Cambuur (3-4), speelden twee keer gelijk tegen N.E.C. en FC Groningen (beiden 1-1) en verloren van Heracles Almelo (2-0).

Met twee doelpunten en twee assists was Redan in februari direct betrokken bij vier goals. Daarnaast waren alle zes zijn schoten op doel, creëerde hij zeven kansen uit open spel en noteerde hij dertien balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied. Vooral zijn prestatie tegen SC Cambuur sprong daarin uit: Redan werd de derde speler die twee assists gaf in de eerste zes minuten van een wedstrijd deze eeuw, na Barry van Galen in 2003 (drie) en Sam Larsson in 2017 (ook twee).

Cheques voor ASV De Dijk en Johan Cruyff Foundation

De aanvaller van PEC Zwolle ontving naast de maandprijs ook namens de VriendenLoterij twee cheques. Één cheque van € 2.500 voor de Amsterdamse amateurclub ASV de Dijk, de club waar Redan heel kort in de jeugd speelde. En een cheque van € 5.000 voor een project van de Johan Cruyff Foundation. Met dit geldbedrag worden er sportmaterialen aangeschaft voor kinderen met een lichamelijke beperking uit de omgeving Zwolle.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2021/22 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen