Eredivisie Awards

Davy Klaassen uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand april

Davy Klaassen is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand april. In de laatste vier speelrondes heeft de middenvelder van Ajax volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd.

Klaassen terug in de basis

Davy Klaassen lijkt niet van plan zijn zwaarbevochten basisplaats zonder slag of stoot weer in te leveren. Door de blessure van Antony verschoof Steven Berghuis naar de rechterflank en kwam er in april weer een plek voor Davy Klaassen in de basis. De 29-jarige middenvelder liet zijn voeten spreken: in de gewonnen wedstrijden tegen FC Groningen (1-3), Sparta Rotterdam (2-1), N.E.C. Nijmegen (0-1) en PEC Zwolle (3-0) was Klaassen vier keer trefzeker en daarmee topscorer van de maand april.

Davy Klaassen scoorde in april vier keer uit negen schoten. Tegen PEC Zwolle was hij zelfs trefzeker met beide doelpogingen. Daarnaast scoorde hij in deze wedstrijd voor het eerst sinds 18 december 2016 van buiten het strafschopgebied (toen tegen PSV). Verder noteerde Klaassen in april 22 balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied, 23 balheroveringen, een passnauwkeurigheid van 82% en twee uitverkiezingen tot KPN Man of the Match.

Tweede Eredivisie Speler van de Maand-prijs

Davy Klaassen is de eerste speler van Ajax die dit seizoen de Eredivisie Speler van de Maand-prijs wint. Voor Klaassen zelf is het zijn tweede maandprijs, nadat hij de bokaal eerder al eens won in november 2020. De 32-voudig international ontvangt naast de prijs ook een geüpgraded Eredivisie Player of the Month-kaart in FIFA 22. Deze kaart is vanavond om 19.00 uur beschikbaar in het spel.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen – aangevuld met de stemmen van de 18 aanvoerders en 18 coaches – wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2021/22 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA Sports. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen